RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør det vi kan

Vi strekker oss langt for å oppfylle førstevalgene, sier kvalitetssjefen i Sykehjemsetaten.

OSLO: Sykehjemsetaten har ingen statistikk som viser hvor mange som får oppfylt førstevalget sitt når de søker sykehjemsplass.

Noen mer populære

Det varierer fra sykehjem til sykehjem. Noen sykehjem har ikke ventelister, eller «ønskelister», i det hele tatt. Og noen sykehjem, slik som Grefsenhjemmet, er mer populære enn andre, opplyser Heidi Engelund, kvalitetssjef i Sykehjemsetaten.
Hun forteller at det ikke skal gå mer enn fire uker fra søker har fått et vedtak, til det skal komme et tilbud om plass fra etaten. Hvis ikke førstevalget kan innfris, vil det bli gitt tilbud om plass et annet sted. Alle søkere vil, ifølge Sykehjemsetaten, bli tilbudt plass på førstevalget sitt før eller senere. Søkerens plass på ønskelisten avhenger av når det ble gjort vedtak i saken. Det er bydelene som behandler søknader om sykehjemsplass og som fatter vedtakene.

Sykehjemsetaten har 4500 langtidsplasser i sin portefølje. Til enhver tid er det om lag 300 mennesker som står registrert på ønskeliste til sitt førstevalg. Det antallet har vært stabilt i den perioden Sykehjemsetaten har eksistert, i ett år og tre måneder, forteller Engelund.

Vi har fritt sykehjemsvalg, og brukernes valg er avgjørende for oss. Dersom vi ikke kan oppfylle førstevalget med det samme, går vi i dialog med de pårørende for å finne en best mulig løsning, sier hun.

Trist

Hun synes det er trist at noen føler seg overkjørt i tildelingsprosessen.

Det er selvsagt beklagelig at det kan oppstå slike situasjoner som det her blir fortalt om. Vi prøver å tilby sykehjemsplasser i nærheten av der pasienten bor, sier Engelund, og understreker at ingen blir plassert på hjem mot egen eller pårørendes vilje.

Vi får 50 ledige plasser i uken, slik at vi er fleksible i de situasjonene hvor det haster, og vi får kontinuerlig tilbudt ny plass til de som står på ønskeliste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere