RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Signe Marie Andersens regnes som en av Norges fremste kunstfotografer. Hennes bilder er innkjøpt av blant annet Nasjonalmuseet, Statoil, Norsk Hydro, Telenor og Norsk Kulturråd.
Signe Marie Andersens regnes som en av Norges fremste kunstfotografer. Hennes bilder er innkjøpt av blant annet Nasjonalmuseet, Statoil, Norsk Hydro, Telenor og Norsk Kulturråd. Foto: FOTO: SIGNE MARIE ANDERSEN

Gjør et kunstkupp hos Amnesty

Tar du turen innom DogA på lørdag, kan du gjøre et skikkelig kunstvarp. Amnesty har flere av Norges fremste samfunnskunstnere med på laget når de arrangerer aksjon og auksjon.

– Det er fantastisk mange spennende kunstnere i Oslo. Derfor fant vi ut at vi ønsket å lage en egen kunstauksjon til inntekt for Amnesty, forteller primus motor og Amnesty-praktikant Merete Hald.

Kollega Vibeke Friis Knutzen er strålende fornøyd med responsen fra både fra kunstnere og fra DogA, der verkene skal auksjoneres bort mellom klokka 13 og 17. Dette er første gang Amnesty gjennomfører en slik aksjon i Tigerstaden.Else Kåss Furuseth fra «Torsdag kveld i Nydalen» og komiker Janne Rønningen har takket ja til å stille som auksjonarius, og skal sørge for god stemning hele ettermiddagen.

– Alle har vært overveldende positive. Kunstnerne donerer bort hele summen på kunstverket sitt til Amnestys arbeid, og det er vi veldig takknemlige for, sier hun.

- En kjempesjanse

Hele 22 kunstnere har takket ja til å donere ett verk til auksjonen. Totalt er det snakk om kunst til en verdi på over 300 000 kroner.

– Dette er en kjempesjanse for publikum til å sikre seg kunst som vanligvis selges til en mye høyere pris. Utropsprisene på auksjonen kommer til å være betydelig lavere enn vanlig galleripris, forklarer Hald.

To av kunstnerne som stiller opp for Amnesty er Signe Marie Andersen og Janne Solgaard..

– Klart man sier ja når det er for en så god sak. Bildet jeg har plukket ut er tatt for ganske lenge siden, men jeg følte at motivet passet veldig bra. Jeg jobber mye med åpent språk i bildene mine, og i denne sammenhengen blir språket forsterket. Ofte føler jeg at bildene mine blir ferdige etter at de er plassert inn i en kontekst, forteller Andersen.

Heller ikke Janne Solgaard var noen gang i tvil om hva hun skulle svare da hun ble spurt om å donere bort et verk.

– Jeg valgte et bilde som har fått veldig mye positive reaksjoner på, og som jeg tenkte ville være anvendelig på en auksjon. Så håper jeg bare at det blir solgt, ler Solgaard.

Gi din støtte

Amnestys aksjon og auksjon er et ledd i årets vårkampanje som setter fokus på vilkårlige arrestasjoner, «forsvinninger» og fengsling uten lov og dom. Alle inntektene fra auksjonen vil gå til Amnestys menneskerettighetsarbeid.

– Etter 11. september 2001 har 400 personer forsvunnet i Pakistan. Ingen vet hvor de har blitt av, forteller Hald.

Både Hald og Friis Knutzen understreker at det aller viktigste er at folk samles om en god sak denne lørdagen.

– Man trenger ikke å kjøpe noe. Det er vel så viktig å gi sin signatur til støtte for arbeidet vårt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere