RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bydelsrusken i Gamle Oslo, her ved arbeidsleder Terje Brønstad (t.v.) og arbeidsleder arbeidstreningsgruppa, Are Fjellstad fikk torsdag 300.000 kroner av Rusken. Ruskengeneral Jan Hauger håper tiltaket kan utvikles i flere bydeler og bidra til å gjøre Oslo til en renere by. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Bydelsrusken i Gamle Oslo, her ved arbeidsleder Terje Brønstad (t.v.) og arbeidsleder arbeidstreningsgruppa, Are Fjellstad fikk torsdag 300.000 kroner av Rusken. Ruskengeneral Jan Hauger håper tiltaket kan utvikles i flere bydeler og bidra til å gjøre Oslo til en renere by. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Gjør gråstein til gull

– Vi har blitt et kastende folkeslag, sier ruskengeneral Jan Hauger. Torsdag ga han 300.000 kroner til å øke ombruket i hovedstaden.

HELSFYR: – Vi har blitt sånn at vi kaster fint brukbare gjenstander fordi de har en farge som ikke er in lenger. Vi har rett og slett blitt et kastende folkeslag, sa ruskengeneral, Jan Hauger, da han torsdag besøkte bydeslrusken på Helsfyr.

Bedre kvalitet

Og med seg i en plastpose hadde ruskensjef Hauger med seg en hyggelig overraskelse. Nærmere bestemt 300.000 kroner. engene skal gå til oppgradering av utstyr og videreutvikling av bydelsrusken i Bydel Gamle Oslo.

– Dette gjør at vi kan bli bedre kvalitetsmessig. Vi kommer nok til å bruke noe av pengene til å kjøpe bedre utstyr blant annet, forteller arbeidsleder Terje Brønstad ved bydelsrusken.

– Nok søppel til alle

Bydelsrusken har eksistert siden 2004 i Gamle Oslo, og er et arbeidstreningstiltak til blant annet arbeidsledige, uføre eller rusavhengige. Per i dag har tiltaket 16 aktive deltakere, som blant annet bistår kommunale institusjoner under flytting, de pusser opp parkbenker, barnehagemøbler og de plukker søppel. For å nevne noe.

Les også: Rødt: – Søppel er det nok av til alle

– De gjør en kjempejobb. Det er nok av søppel til alle, og da mener vi dette er en vinn-vinn situasjon, sier Hauger og utdyper:

– Vi ønsker at Oslo skal bli en renere og penere by og hvis vi samtidig kan spare kommunale kroner på gjenbruk og bidra til dette viktige sosialpolitiske arbeidet, så er vi veldig fornøyd.

Se bilder fra bydelsrusken

Vil utvide

Og snart kommer flere gode nyheter. I løpet av kort tid åpner en ny avdeling av bydelsrusken i Schweigaardsgate. Dette blir et konsept på lik linje med Miljøstasjonen i Sofienbergparken, der privatpersoner kan levere inn ting de ikke lenger trenger.

For bydelsrusken kan dette være gråstein som blir til gull.

– Alt du ser her inne er ting vi som egentlig skulle kastes, forteller Brønstad, da Østkantavisa blir med på rundtur i lokalene.

På pauserommet står blant annet fire fullt utstyrte pcer, en bokhylle fylt med bøker, bord, stoler og ikke minst et foosball-bord. Alt sammen var på vei til dynga.

– Vi vil gjerne ta vare på disse tingene, vi er «kjekt å ha»-mennesker, forklarer Brønstad, og legger til:

– De som kommer hit til oss har kanskje ikke allverdens med penger, og da er det jo fint at vi har spart samfunnet for søppel, samtidig som det kommer til nytte for noen andre, sier han.

Renere by

Tidligere denne uka fortalte Østkantavisa om bydelsrusken 2 på Grünerløkka, som har jobbet lenge for å utvide tilbudet til å også gjelde flere bydeler.

Det er en tanke som støttes av ruskengeneral Jan Hauger. Per i dag finnes det bydelsrusken i bydelene Grünerløkka, Gamle Oslo, Søndre Nordstrand og Stovner. Planen er at tilbudet på sikt kan videreutvikles.

– Vi ønsker oss flere slike tiltak i indre by, det henger sammen med ønsket om at Oslo skal bli en renere by, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere