RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør opprør mot sneiper på Torshov


BLOMSTERBARN: Karem Hustad, Devid Alem, Kristian Bergland Aarhus, Rebekka Flink Arnberg, Nikoline Fay Henriksen Hannay, Natalie Sundby fra fjerde- og førsteklasse på Lilleborg skole gjør nærmiljøet fint på Torshov.
BLOMSTERBARN: Karem Hustad, Devid Alem, Kristian Bergland Aarhus, Rebekka Flink Arnberg, Nikoline Fay Henriksen Hannay, Natalie Sundby fra fjerde- og førsteklasse på Lilleborg skole gjør nærmiljøet fint på Torshov. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
– Endelig er det blitt fint her, sier barna på Lilleborg skole. De sørger for blomsterhav på Torshov til 17. mai.

TORSHOV: – Det er mange som kaster snus og røyksneiper. Vi vil gjøre opprør mot sneiper, sier en svært engasjert Karen Hustad fra fjerdeklasse på Lilleborg skole.

Sammen med førsteklassingene har elevene i dag tatt på seg oppgaven å gjøre nærmiljøet finere, med 80 flotte geraniumer som plantes ut rundt ni trær fra hjørnet av Torshovgata/Vogts gate på det ene fortauet.

Les også: Her kjøper du blomnster til hage og balkong i Oslo

Fort søplete

– Det var mitt initiativ, for jeg synes Torshov er et så fint sted, også har jeg barnebarn her, sier Kristian Nordberg, som mente nærområdet trengte å rustes opp litt.

– Det blir veldig fort søplete rundt her, sier han. Elevene bekrefter at de har plukket nok søppel og skrot, så nå håper de at folk holder det fint rundt seg.

– Det er kjedelig med sneipeslott, sier Karen.

– Jeg har plukket masse batterier, sier Nikoline Fay Henriksen Hannay.

Les også: Oslos næringsdrivende er med på å forsøple byen

Hver sin blomst

Så langt har Oslo kommune og et borettslag bidratt med penger til prosjektet i tillegg til skolebarna som lærer alt om å plante av gartner Erling Riis.

– Det er litt gøy. Nå har vi liksom vår egen blomst her, sier et av barna under utplantingen.

Skolebyråd Anniken Haugli og Ruskengeneral Jan Hauger er fornøyde med initiativet.

– Nå som barna har gjort det så pent her her er det mindre tenkelig at folk kaster søppel i området, sier Jan Hauger.

Haugli er også stolt av planterne, og håper at flere skolebarn vil gjøre som elevene på Lilleborg. Hun må svare på hvor gøy det er å være sjef for alle skolene etter flere spørsmål fra ivrige barn.

– Det er så fint da kan jeg komme å besøke alle dere elever, sier Haugli, som opplyser om at hun hittil har vært på 50 av i alt 173 skoler.

– Blomster er fint, sier Anastasia Minkovskaya, mens Ingeborg Langerogd utbryter:

– Æsj, der fikk jeg en mark, mens hun graver i jorda.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere