RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør Oslo varmere

                                                       Gjør Oslo varmere
 
 
 
Østkantavisa ble med da Lions Club Oslo Torshov delte ut gratis ved  på Torshov.
 
 Klokken nærmer seg seks den første torsdagen i desember. I krysset mellom Thorsovgata og Vossegata står en hvit lastebil fullastet med ved. Det har den gjort hver tredje uke i snart 35 år.  Inne i  lastebilen  ønsker fire lokale hverdagshelter meg velkommen. De har satt av kvelden til å dele ut gratis brensel til minstepensjonister og uføre i Oslo.
 
 
-       Opperasjon Ved er et unikt Osloforetak, som startet opp vinteren 1969, i dag er det Lions Club som står for tiltaket.  Målet er å hjelpe eldre og uføre  Oslo med brensel.  Vi  leverer til hele Oslo, vest som øst. Men i kveld betjener vi det strøket der behovet er størst, forteller Arne Bamer fra Lions Club.
 
Utkjøringen av ved starter tidlig på høsten, og holder på  til langt utpå ettervinteren. Årlig mottar foreningen mange henvendelser, og  Ikke sjelden blir de møtt av folk som går med sko og jakker inne, fordi leiligheten de bor i er så kald.
 
-       I år leverer vi til snaue 1000 kunder i Oslo. Tidligere har vi vært oppi 3000, så det er tydelig at flere er i stand til å klare å finansiere oppvarmingen sin selv. Men for de kundene vi har, er det tydelig at den hjelpen de får er avgjørende. Det finnes mange eksempler på folk som lever under umennesklige forhold
 
 
-  Tiltaket  finansieres delvis ved hjelp av bevilgninger fra Oslo Kommune, og delvis fra både private og statlige bidragsytere. Veden produseres av organisasjonen Jordalspensjonistene på dagtid.
 
 
                                                      Takknemlige  mottakere
 
I kveld går  turen til i alt 13 faste kunder i Thorsov området. En av disse er Arne (54), som er uføretrygdet på grunn av en skade i ryggen.
 
-       Da jeg fikk vite om tilbudet fra en nabo, var jeg ikke sen om å kaste  meg på telefonen. Siden har jeg mottatt 12 sekker ved hver vinter. For meg har det å motta ved vært avgjørende for å komme meg gjennom vinteren. Leiligheten er  trekkfull, og strømmen er dyr. Så før jeg fikk vite om dette, hendte det ofte at jeg frøs store deler av vinteren.
 
 
 
 
                                                     Rekrutterer politikere
 
Leder for Oslo Arbeiderparti, Jan Bøhler,  fikk gleden av  å bistå med vedbæring denne uken. Han
- Jeg er veldig takknemmelig for at jeg får lov til å bli med på dette. Tiltaket er ennå bedre enn jeg hadde forventet. For meg som er politisk aktiv, er det nyttig å få innblikk å situasjonen til enkeltpersoner rundt om i byen. På denne måten blir det lettere å vite hvilke saker som
- Vi pleier å få med oss folk. De fleste fra bydelsutvalget på Sagene har vært ,med å ta i et tak, vi har fått hjelp av både Garden og Krigsskolen,  og i fjor fikk vi med oss Fabian Stang. Ekstra moro er det når politikere ønsker å bli med på kjørerunden. På denne måten får de innblikk i de faktiske forholdene rundt i Oslos lokale miljøer. Dessuten får de båret litt ved, og det
 
 
 
hhhhhhh 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere