RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør overgangen enklere

Sosiallærer ved Nordberg ungdomsskole, Lasse Lundby, er godt forberedt til skolestart.

Nordberg: Allerede ved juletider stifter elever i 7.klasse bekjentskap med Lasse Lundby og rådgiver Grete Rostad på deres tur rundt på de ulike skolene.
- Vi informerer, og klassene får lov til å komme med spørsmål. Det gir trygghet og kjennskap til skolen, forteller Lundby.
Han og rådgiver Grete Rostad jobber sammen som et sosialpedagogisk team.
- Vi er opptatt av å gjøre overgangen fra barneskole til ungdomsskole så enkel som mulig. Vi vil at elevene skal glede seg til første skoledag, fremfor noe. En omvisning rett før sommereferien gjør at de vet hvor de skal gå, og hvilke ting som ligger hvor. Det er en vesentlig del av tryggheten, sier han.
De nye elevene ved Nordberg kommer hovedsakelig fra Kringsjå, Tåsen og Korsvoll skole. Mange kjenner allerede noen som skal begynne på skolen, mens andre kanskje føler seg litt alene.
- Det er hele tiden fokus på at elevene så raskt som mulig skal finne seg til rette. Hvis de ikke gjør det, er det viktig at også dette fanges opp fort. Seks uker inn i skoleåret har vi en såkalt innkjøringsperiode, hvor elevene får lov til å bruke litt tid på å komme i orden, opplyser han.
Og i tillegg til å være tilstede i både friminutt og midttimer holder Lundby og Rostad samtalegrupper hvor de deler inn elevene i jente- og guttegrupper.
- Har får elevene mulighet til å snakke litt om hvordan de første ukene har gått, hva de synes er greit og hva som ikke fungerer så godt. Når man deler inn i mindre grupper blir det enklere for elevene å åpne seg å si det de har på hjertet. Da blir det ofte en åpen og god samtale, påpeker Lundby.
I forrige uke bar det ut på tur for de nye 8. klassingene som etter hvert vil bli godt kjent på tvers av kjønn og alder.
- Vi hadde det veldig hyggelig, og jeg føler det er en gjeng som stemmer fint med hverandre. Det er uansett en bra start, avslutter Lundby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere