RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glad for budsjettforslag uten kutt


INGEN KUTTFORSLAG: BU-leder Kristin Sandaker (Ap) er enig med bydelsadministrasjonen i Østensjø om at det er lite dramatikk knyttet til budsjettforslaget for 2012. Hun regner med at det vil gå relativt greit å klubbe gjennom budsjettet 15. desember.
INGEN KUTTFORSLAG: BU-leder Kristin Sandaker (Ap) er enig med bydelsadministrasjonen i Østensjø om at det er lite dramatikk knyttet til budsjettforslaget for 2012. Hun regner med at det vil gå relativt greit å klubbe gjennom budsjettet 15. desember. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
– Jeg er fornøyd med at ingen trenger å gå i fakkeltog for å redde fritidsklubben sin, sier Kristin Sandaker, leder i Østensjø BU.

ØSTENSJØ: Leder i Østensjø bydelsutvalg, Kristin Sandaker (Ap), mener alle kan være enige i at det ikke ligger noen voldsom dramatikk i bydelens budsjettforslag for 2012.

LES OGSÅ: Østensjø endelig i økonomisk balanse

Torsdag 1. desember klokken 17 presenterer bydelsadministrasjonen budsjettforslaget sitt på et åpent møte i Bølerlia 2.

Budsjettet skal behandles av bydelsutvalget (BU) torsdag 15. desember.

Knapt og stramt

Nylig omtalte økonomisjef Håkon Kleven budsjettforslaget som knapt og stramt uten store endringer eller overraskelser.

Bydelen foreslår ingen direkte kutt, og billigere sykehjemsplasser neste år gjør at Østensjø får mange millioner kroner mer enn de opprinnelig hadde budsjettert med.

Kristin Sandaker sier at Arbeiderpartiet, som sammen med SV har flertall i BU, neppe vil komme med noen store endringsforslag.

Fornøyd

– Vi har ikke hatt møte ennå, men mine inntrykk er at gode ting som har vært gjennomført som prosjekter nå gjøres til faste tjenester. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Sandaker.

– Vi er også fornøyd med at mens byrådet sutrer over lite tid og penger til samhandlingsreformen som trår i kraft fra nyåret, har Østensjø etter det vi kan se, forberedt seg veldig godt til å ta imot utskrivningsklare pasienter fra sykehus.

Fokus på brukervalg

– Det vi vil spørre administrasjonen om er opprettelsen av merkantile stillinger i hjemmetjenesten, sier Sandaker.

– Vi mistenker at de trenger flere folk for å administrere brukervalget, som det var så mye bråk om i fjor, sier Sandaker.

Da måtte bydelsdirektøren anke budsjettet til bystyret, fordi BU-flertallet nektet å innføre brukervalg i hjemmesykepleien.

Sandaker lurer også på om de private firmaene omfattes av de samme kravene og den samme kvalitetssikringen i hjemmetjenesten som kommunen.

– Vi vil vite hvilke kostnader som er knyttet til brukervalg og ha en redegjørelse om leveransene av de private tjenestene, sier Sandaker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere