*Nettavisen* Nyheter.

Glad for hagehjelp

Aase Borge har hjemmehjelp hver tredje uke, men denne tjenesten gir henne ikke all den praktiske bistanden hun har behov for.

Nordstrand: Jeg trenger hjelp til utearbeidet også. Og når familien min kun består av en eldre søster og meg, er det ikke noen å spørre, sier den pensjonerte læreren.

Men, i høst har 79-åringen funnet den hjelpen hun trenger. Per Jul Bjørnstad i nyopprettede Nordstrand Seniorservice har blant annet renset takrenner, klippet busker, kjørt vekk rusk og rask, og spylt hagehellene for henne. Aase Borge betaler gjerne for denne hjelpen.

Jeg er veldig glad for at jeg kom i kontakt med Nordstrand Seniorservice. Et positivt tiltak, synes hun.

Prioritering

Det er bekkelagsgutten Jul Bjørnstad glad for å høre. Han opprettet Nordstrand Seniorservice fordi han hadde sett seg lei på at tilbudet til seniorene i bydelen stadig ble dårligere.

Jeg vil bidra til at denne gruppen får den hjelp de trenger og ønsker, og som hjemmetjenesten ikke har nok tid til. Det er like mye et tilbud til de pårørende som konstant går rundt med dårlig samvittighet fordi de ikke får hjulpet familiens eldste nok. Jeg ønsker å bidra med noe det bare blir større og større behov for blant seniorer i alle aldre, sier han.

Det er viktig å prioritere når verken tid eller krefter strekker til. Da er det kanskje bedre å betale for en tjeneste enn å slite seg ut eller ikke få ting gjort, legger han til.

Aase Borge beskriver det på sin måte. " Jeg tar drosje jeg, så kan arvingene gå", ler hun.

Trygghet

Nordstrand Seniorservice ønsker å være et godt alternativ som hjelp i hverdagen. Per Jul Bjørnstad har derfor knyttet til seg en stab av personer med ulik yrkesbakgrunn.

Vi kan ikke gjøre alt for brukerne våre, men vi skal gjøre vårt beste. Vi påtar oss de fleste oppgaver i forbindelse med stell av hus og hage, vi lufter hunden, er ledsager på kino, teater, kafe, tur og til lege, gir personlig støtte gjennom samtaler, juridisk bistand, hjelper til å bruke PC og mobiltelefon for å nevne noe. Det viktigste er at de som får hjelp av oss opplever trygghet, tillit og redelighet ved at vi gir dem en enklere hverdag og økt livskvalitet, sier Jul Bjørnstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag