*Nettavisen* Nyheter.

Glad for parkvedtaket

Pressesjef på Øyafestivalen, Jonas Prangerød, synes det er bra at bystyret har bestemt seg for å gjøre noe med Middelalderparken.

Øyafestivalen tror en kultur- og idrettspark i Middelalderparken vil bli et populært tiltak blant Oslos og østkantens befolkning.

MIDDELALDERPARKEN: Pressesjef Jonas Prangerød hilser vedtaket i Oslo bystyre velkommen. Han synes det først og fremst er hyggelig å bli invitert til å mene noe om parkens fremtid.

LES OGSÅ: – Nå er det bare å sette igang!

LES OGSÅ: Øyafestivalen kom med ideen


– Vi har helt sikkert noen gode innspill på hvordan man legger til rette for god logistikk og gode produksjonsområder, sier Prangerød.

Lanserte ideen

Det var festivalen selv som i Østkantavisa lanserte ideer for parkens fremtid tidligere i år. Å lage Middelalderparken til en kultur- og idrettspark er helt i tråd med festivalens tanker. At politikerne har tatt opp denne hansken synes han er svært gledelig. Særlig tanken om et kulturbygg i lokomotivverkstedet lyder som musikk i ørene.

– Det høres kjempespennende ut å ha et kulturbygg i denne delen av byen. Det vil være veldig verdifullt. Byen bygges jo på nytt rundt Middelalderparken. Om noen år føles nok parken enda tettere på byen enn idag. Kultur inne i det bygget vil bli enda mer sentrumsnært, sier pressesjefen.

Idrettsanlegg er noe som Øyafestivalen vil kunne trekke veksler på, påpeker Prangerød.

– Idrettsbaner med fast underlag i parken er noe vi veldig lett kan bruke som produksjonsområde. Vi trenger plass som ikke nødvendigvis berører publikum. Det er veldig bra at vi kan være med å diskutere dette og være med å påvirke, sier han.

– Samtidig er det sikkert andre aktører som også har sine meninger om området, føyer han til.

Øyafestivalen er også opptatt av at det må bli mer liv og røre i parken. Idrettsanlegg er veien å gå, mener Prangerød.

– Da blir folk vant til å bruke parken til idrett, avslapning og kultur. Dette har bare positive ringvirkninger for østkanten og Oslo generelt. Positive aktiviteter på kveldstid vil bety at folk får et trygt sted på kveldstid, istedet for at det ligger øde. Da kan det fort tiltrekke seg uønskede elementer, sier Prangerød.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.