RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glad gammel gubbe

Gjennom et liv i forsvaret er Knut Isachsen vant til full kontroll. Den mister han når han hver torsdag tester ungdomslivet på tv.

Ljan: Folk på Ljan er nok mest vant til å se Knut Isachsen på tur med hunden i nærmiljøet. Men nå er 57-åringen på vei til å bli tv-kjendis. Hver torsdag er han en av syv godt voksne karer som prøver seg på ungdomslivet i serien Gretne gamle gubber på TVNorge.

Vi fikk aldri vite hva vi skulle gjøre. Hvis det var skiltet hvor vi skulle, var skiltene dekket med søppelsekker. Vi måtte hele tiden takle det som oppsto, forteller Knut Isachsen til Nordstrands Blad når gubbene er samlet til smugtitt på programmet før premieren.

Stemningen er god, og gubbene veksler mellom å le hjertelig og gjemme ansiktet flaut i hendene, etter hvert som høydepunktene dukker opp på storskjermen.

Bløtkake

Gjennom de åtte episodene de neste ukene vil seerne få se Knut prøve seg på mange ting han ikke har gjort før - og det med blandete erfaringer:

Jeg er ikke flink til å lage mat, så det mest spesielle jeg har gjort, var nok å lage en bløtkake. Det hadde jeg aldri trodd, sier Knut.

Ikke alle mat-erfaringer var like positive. På smugtitten fikk både Knut og de andre gubbene et tilbakeblikk fra deres felles sushi-middag, der Knut var svært så vond å be.

Jeg spise bare en bitteliten bit av sushien. Det er mye dårlig sushi i Oslo. Jeg er glad i fisk, men den skal være røkt, stekt eller kokt, sier 57-åringen.

Graffiti

Ljan-beboeren satte langt større pris på møtet med Oslos mørke underverden enn de kulinariske delikatessene.

Det var interessant å oppleve graffitimiljøet fra innsiden. Vi lærte en del teknikker, og jeg laget et bilde jeg er godt fornøyd med.

Like positiv er han ikke alle deler av hiphopkulturen. Flere av gubbene reagerte med sjokk og vantro da de på nært hold fikk se jentenes i overkant utfordrende dansetrinn.

Jeg hadde håpet TVNorge skulle kutte bort dette. Hvis noen hadde gjort slik på min tid, hadde jeg skygget langt unna. Det har noe med væremåte og holdninger å gjøre, selv om kulturen tilsier det, sier Knut alvorlig.

Gode minner

Til tross for et brutalt møte med hiphopen, sitter Knut igjen med mange gode minner fra tv-innspillingene. Han må tenke lenge når han får spørsmål om hva han kommer til å huske med størst glede.

Det er så mye, men jeg må nok si vennskapet gubbene imellom. Vi møtes fortsatt jevnlig, så det er jo det vi sitter igjen med, sier han.

57-åringen tror også ungdommen vil sitte igjen med et nytt inntrykk av såkalte gretne gamle gubber etter å ha sett serien.

Jeg håper de skjønner at vi er humoristiske og har vårt syn på hva unge holder på med. Sånn har det alltid vært, og sånn vil det alltid være, sier Knut Isachsen.

Det var interessant å oppleve graffitimiljøet fra innsiden. Vi lærte en del teknikker, og jeg laget et bilde jeg er godt fornøyd med.

Knut Isachsen (57)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere