Glad i å sykle?

Med en gang- og sykkelvei på tvers av Groruddalen vil det trolig bli lettere å benytte seg av kollektivtransport.

Med en gang- og sykkelvei på tvers av Groruddalen vil det trolig bli lettere å benytte seg av kollektivtransport.

Byrådet vil bygge ny gang- og sykkelvei mellom Alna stasjon og Vollebekk t-banestasjon.

VOLLEBEKK/ALNA: – Dette gjør vi som en del av arbeidet med å tilrettelegge for bedre tverrforbindelser i Groruddalen, sier byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen.

Vil har fortgang

Han mener det er viktig å utvikle parker, men vil ikke glemme gang-og sykkelforbindelsene.

– Vi vil ha fortgang i gang- og sykkelutbyggingen. Dette er et praktisk og enkelt grep for å binde sammen kollektivknutepunkter i Groruddalen, sier byråden.

Området er i dag preget av industri. Ifølge Folke Fredriksen har de fleste grunneierne vært positive i sine høringsuttalelser.

– Jeg er ikke sikker på om det er helt uframkommelig mellom Vollebekk og Alna i dag, men det vil i hvert fall bli langt mer komfortabelt å komme seg fram, sier byråden.

Sykkelparkering

I planprogrammet inngår også sykkelparkering på stasjonene. Det legges dessuten opp til universell utforming, slik at alle grupper kan ferdes enkelt.

Målet er å øke andelen som reiser kollektivt, og bedre trafikksikkerheten.

Saken kommer trolig opp i bystyret onsdag i neste uke.

– Deretter trenger vi detaljavklaringer, men ellers er det ingenting som hindrer arbeidet i å komme i gang. Vi bør iallfall klare å få på plass det formelle nå i høst, sier Folke Fredriksen.

Han er optimistisk med tanke på politisk oppslutning om saken.

– Jeg håper og tror dette får bred oppslutning. Næringsvirksomheten har ligget som en barriere i bunnen av Groruddalen i lengre tid. Det er lett å komme seg fram på langs i Groruddalen, men det er verre på tvers, sier han.

Mellom Vollebekk t-banestasjon og Alna stasjon er det 400 meter i luftlinje. Hva utbyggingen vil koste, er ennå ikke kjent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.