RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glad i å sykle?


Med en gang- og sykkelvei på tvers av Groruddalen vil det trolig bli lettere å benytte seg av kollektivtransport.
Med en gang- og sykkelvei på tvers av Groruddalen vil det trolig bli lettere å benytte seg av kollektivtransport.
Byrådet vil bygge ny gang- og sykkelvei mellom Alna stasjon og Vollebekk t-banestasjon.

VOLLEBEKK/ALNA: – Dette gjør vi som en del av arbeidet med å tilrettelegge for bedre tverrforbindelser i Groruddalen, sier byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen.

Vil har fortgang

Han mener det er viktig å utvikle parker, men vil ikke glemme gang-og sykkelforbindelsene.

– Vi vil ha fortgang i gang- og sykkelutbyggingen. Dette er et praktisk og enkelt grep for å binde sammen kollektivknutepunkter i Groruddalen, sier byråden.

Området er i dag preget av industri. Ifølge Folke Fredriksen har de fleste grunneierne vært positive i sine høringsuttalelser.

– Jeg er ikke sikker på om det er helt uframkommelig mellom Vollebekk og Alna i dag, men det vil i hvert fall bli langt mer komfortabelt å komme seg fram, sier byråden.

Sykkelparkering

I planprogrammet inngår også sykkelparkering på stasjonene. Det legges dessuten opp til universell utforming, slik at alle grupper kan ferdes enkelt.

Målet er å øke andelen som reiser kollektivt, og bedre trafikksikkerheten.

Saken kommer trolig opp i bystyret onsdag i neste uke.

– Deretter trenger vi detaljavklaringer, men ellers er det ingenting som hindrer arbeidet i å komme i gang. Vi bør iallfall klare å få på plass det formelle nå i høst, sier Folke Fredriksen.

Han er optimistisk med tanke på politisk oppslutning om saken.

– Jeg håper og tror dette får bred oppslutning. Næringsvirksomheten har ligget som en barriere i bunnen av Groruddalen i lengre tid. Det er lett å komme seg fram på langs i Groruddalen, men det er verre på tvers, sier han.

Mellom Vollebekk t-banestasjon og Alna stasjon er det 400 meter i luftlinje. Hva utbyggingen vil koste, er ennå ikke kjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere