*Nettavisen* Nyheter.

Glade musikanter i nytt «hjem» på Grefsen

Grefsen skolekorps teller 80 medlemmer totalt. Etter nesten tre år på flyttefot er de endelig tilbake på utbyggede Grefsen skole. Det nye korpsrommet trenger imidlertid oppussing. Truls Jemtland i Hafslund og Fredrik Eckhoff fra Nordre Aker Budstikke kommer med penger til det fra Oslofondet. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Etter tre år på flyttefot er korpset tilbake på Grefsen skole. Med penger fra Hafslund og Nordre Aker Budstikke blir korpsrommet «nytt».

GREFSEN: – Det har vært som å være på en campingtur, med altfor lite plass, spredd rundt på forskjellige steder, sier styreleder i Grefsen skolekorps, Helga Håtveit.

Korpspositve skoler

Å drive skolekorps på flyttefot med 80 musikanter fra 8 til 19 år, med tilhørende instrumenter, er ikke bare-bare. Etter byggeperioden har Grefsen skole fått en real ansiktsløftning, og musikantene er glade for å være «hjemme» igjen. Korpset har fått et eget lokale i et av de eldre bygningene. Det skal brukes til lagring, kontor og oppholdsrom, men trenger oppfriskning. Derfor skal de 12.500 kronene korpset har fått fra Oslofondet gå til det.

– Det koster å drive korps, så dette er veldig kjærkomment, sier Håtveit, som skryter av sitt midlertidige tilholdssted.

– Engebråten skole var svært medgjørlige de årene vi var der. De lot oss bruke samlingssalen til øving, og det var gull verdt. Og her på Grefsen skole legger de godt til rette for korpsdrift. I nye skolebygg er det egentlig bare satt av ti kvadratmeter til korps, men vi har altså fått et lokale til. Og når flerbrukshallen står klar får vi bruke den som øvingslokale.

SØK PENGER FRA OSLOFONDET HER!

Truls Jemtland i Hafslund og Fredrik Eckhoff fra Nordre Aker Budstikke kommer med penger til det fra Oslofondet til Helga Håtveit og Gresen skolekorps. (Foto: Karl Andreas Kjelstrup)

Vinnerlykke

I HOVEDKORPSET: Agnes Bergholt, Aurora Lodgaard og Nicolai Dorg Johansen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Samhold og musikk er viktig i alle aldere, sier Truls Jemtland fra Hafslund.

– Jeg har selv spilt i korps, og bor like i nærheten, så at Grefsen skolekorps vant syns jeg var veldig gøy, sier Jemtland.
Å vinne synes grefsenmusikantene selv er veldig gøy. Enten det er penger fra Oslofondet, eller mer musikalske seire.

– Noe av det morsomste med å spille i korps er å delta i mesterskap. Vi har vært med å vinne Oslomesterskapet, forteller Aurora Lodgaard (13), Agnes Bergholt (14) og Nicolai Dorg Johansen (10) i hovedkorpset.

Oslofondet er et samarbeid mellom kraftselskapet Hafslund og Mediehuset dittOslo, som blant annet gir ut Nordre Aker Budstikke, Ullern Avis og Akersposten. I løpet av 2014 skal det deles ut 250.000 kroner til barne.- og ungdomsarbeid i Oslo. Nå kan din forening søke på den siste utdelingen!

SØK PENGER FRA OSLOFONDET HER!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag