RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glade salamandre og idylliske alleer


STILLER UT: Lærere, rektor og elever samlet foran noen av bildene. Bak t.v. fotolærer Svein Andersen, rektor Karsten Lorentzen, videolærer Alexander Chernus og tidligere elev ved skolen og nå profesjonell fotograf Anton Soggiu. Nede f.v. elevene Amund Slettan (15), Steffen Skjel (15), Jan Erik Thune (15), Alexander Svendsen (15) og John Andreas Åsvatne (15).
STILLER UT: Lærere, rektor og elever samlet foran noen av bildene. Bak t.v. fotolærer Svein Andersen, rektor Karsten Lorentzen, videolærer Alexander Chernus og tidligere elev ved skolen og nå profesjonell fotograf Anton Soggiu. Nede f.v. elevene Amund Slettan (15), Steffen Skjel (15), Jan Erik Thune (15), Alexander Svendsen (15) og John Andreas Åsvatne (15). Foto: Foto: Linn Husby
«Glade salamandre», røde bær og idylliske alleer noe av det som var avbildet i 10. klassingenes høstutstilling på Stoppestedet.

LILLEAKER: Tirsdag åpnet utstillingen som presenterer de beste bildene til de åtte elevene i 10. klasse på fotolinjen ved Sollerudstranda ungdomsskole. På ungdomshuset Stoppestedet på Lilleaker kan bildene beskues helt frem til februar.– Fjorårets utstilling var min første, og da var jeg rett og slett forbauset over den gode kvaliteten på bildene. Jeg hadde ikke forventet det. Vi snakker om elever på 15-årsstadiet. Da jeg var 15 år, drev jeg ikke med sånt, sier rektor og peker rundt seg på alle bildene som henger rundt omkring på veggen i klubbhuset.

– Dette går godt sammen med ideen for skolen vår, nemlig at praktisk gjøren skal skape interesse også for annet skolearbeid, sa han da han holdt et lite innlegg for å markere utstillingen for åpnet.

Nesten 20 år med utstilling

En av foto- og videolærerne ved skolen, Svein Andersen, forteller at de har holdt utstilling for 10. klassingenes bilder i 17-18 år nå, og han synes nivået er svært høyt.

– Bildene er minst like gode i år som i fjor. De er så utrolig kreative, og vi er selvsagt veldig stolte, sa han.

Bildene koster 300 kroner og kan kjøpes ved henvendelse til klubbhuset eller skolen.

– Trykker bare på knappen

Teknikken fra ungdommen er klar:

– Jeg bare trykker på knappen, sier Amund Slettan, 15 år. Han har heller ikke noe fancy utstyr, han tar bildene med et vanlig digitalkamera.

– Jeg tror det står dolby digital på det eller noe sånt.

Sollerudstranda skole er en alternativ ungdomskole for ungdom i Oslo og er basert på praktiske fag kombinert med praktisk læring.

Tilstede ved åpningen var også tidligere elev ved fotolinja, Anton Soggiu (30), som nå jobber som profesjonell fotograf. Til neste år har han og skolen inngått et samarbeid om å lage en fotoshoot med elevene fra skolen som har lyst til å være «modell for en dag».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere