RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glade, svingende rytmer

En lørdag formiddag i begynnelse av februar var det mye sang i Oppsal kirke. Da var det bare øving, men søndag skal det svinge på ordentlig.

BØLER/OPPSAL: Det er Parenti Vocalis som inviterer til storkonsert igjen slik som de gjør hvert 3.- 4. år. Og også denne gangen har de samarbeidspartnere. På øvings-lørdagen i februar var de sammen med Kongsberg Blandede kor, og søndag kommer også Ytre Suløens Jass-ensemble.
Det er jazzlåter som står på programmet, og for virkelig å få et trøkk i så retning, har korene og ensemblet også hentet Tricia Bouttè fra New Orleans.

Stor konsert

Det er all grunn til å forvente en stor aften i Oppsal kirke fra kl. 18.00. Under Vigdis Oftungs dyktige ledelse har det nemlig blitt mange flotte konserter med Bøler-koret som ble etablert i 1983. Og sammen med Kongsberg-koret blir det en konsert med stort volum.
Vi har jo også tidligere hatt Ytre Suløen på lokalt besøk, og erfaringer med dem tilsier at det vil svinge ganske kraftig.

To konserter

Det ligger mange øvingstimer bak en slik konsert, og for at flest mulig skal få anledning til å oppleve resultatet, blir det konsert både i Oppsal kirke og på Kongsberg. De som er på Kongsberg lørdag har mulighet til å få en forsmak.

Flere generasjoner.

Parenti Vocalis hadde sitt utspring fra skolekoret på Bøler. Sangglade foreldre ville ikke bare høre sine barn synge, og da dirigenten var villig til å lede også foreldrene (pluss andre sangglade på Bøler), ble det i 1983 etablert et voksenkor. Nå er det flere generasjoner vi kan høre i Parenti Vocalis.
Når notearkene for vårglade jazztoner er lagt bort søndag kveld, blir nye funnet frem, og disse vil det stå Mozart på. Nye øvinger etter disse kan vi få høre resultatet av i Vålerenga kirke utpå høsten, og neste år skal koret ta samme programmet med seg på tur til Gardasjøen.
Men først altså - glade, svingende rytmer i Oppsal kirke søndag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere