RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glade vandrere


Luule Hassan (til venstre) går lang tur hver søndag og gjerne innom Lilloseter. Her på vei hjem sammen med Zamzam Muse som synes det er gjevt å bli med de voksne ut på tur.
Luule Hassan (til venstre) går lang tur hver søndag og gjerne innom Lilloseter. Her på vei hjem sammen med Zamzam Muse som synes det er gjevt å bli med de voksne ut på tur.
Mange mener nok at å rusle rundt i naturen når anledningen byr seg; Gå tur, er like urnorsk som å bli født med ski på beina.

LILLOMARKA: Og det kan hende de har rett i, men damene med hjemstavn i Somalia er vante med å gå. Ikke på tur for å nyte naturen, men for å rekke alle gjøremål.

– Det blir en annen opplevelse av å gå når en ikke må, men kun fordi en har lyst, sier Luule Hassan.

Blir glad

I mange år har hun brukt søndagen for å koble fra en travel og hektisk hverdag. Slik som alle andre.

– Jeg blir glad av å gå tur, sier Luule etter dagens vandring opp til Lilloseter sammen med en venninne og hennes datter.

Og om ikke starten på karrieren som vandrer var den beste, har hun fortsatt.


– Første gangen jeg og en venninne skulle ut å gå var det litt utpå dagen. Ukjente som vi var, havnet vi på veien forbi Steinbruvann og bare fortsatte. Langt om lenge traff vi en annen dame og fikk spurt hvor vi var og hvor veien fortsatte. Hun lo og sa at veien rett fram førte til Trondheim. Vi snudde og gikk hjem. Da var det blitt rent så mørkt, ler Luule Hassan og legger til:

– Neste gang gikk vi rett til Lilloseter og tok en kopp kaffe.

Vil ha flere med

Noen søndager er det en fire fem som slår følge, og de håper på å få med flere.

– Det er nok mange de jeg kjenner som synes å gå tur er ganske så unyttig. De mener det er å kaste bort tiden og har ikke skjønt at å gå tur gir deg overskudd og bedre helse. Noe som viktig når du skal ut og jobbe, sier Fardawsa Osman.

– Ja, og så har vi det ganske morsomt da, kommer det kjapt fra Zamzam som synes det er stas å gå tur med de voksne.

Utdanning

Både Luule Hassan og Fardawsa Osman er travle foreldre som jobber og tar utdanning i tillegg. Begge går på Oslo Voksenopplæring på Sinsen.

– Jeg håper å få fast jobb, det ikke er lett, når jeg er ferdig utdannet helse- og ungdomsarbeider, sier Luule Hassan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere