RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gladfotball ga full pott


setter inn den viktige 2-0 scoringa for Lyn.
setter inn den viktige 2-0 scoringa for Lyn.
FC Lyn Bodø/Glimt 3-1. Det startet tregt, men etter pause løsnet det skikkelig for FC Lyn.

Ullevaal Stadion: Hjemmelaget tok kommandoen fra start, men både scoringer og finspill uteble i de første 45 minuttene. Etter hvilen derimot våknet Lyn - og tok sesongens første trepoenger.

Etter kampen var stemningen god i Lyn-leieren.

- Det bor mye fotball i dette laget, det er det ingen tvil om. I store deler av 2. omgang viser vi det. Vi var gode mot RBK, og vi var gode i dag. Det var deilig å ta tre poeng, sier Lyns rutinerte back, Ståle Stensaas.

Stensaas-kanon

Og det var nettopp Stensaas som satte inn Lyns første scoring mot gjestene fra Bødø/Glimt etter et velplassert og knallhardt frispark, fem minutter ut i 2. omgang.

- Jeg siktet faktisk på krysset, og bestemte meg tidlig for å skyte, sier han om den velplaserte kanonen fra 20 meter.

I 2. omgang rullet Lyn opp flere perleangrep anført av blant annet Theodor Elmar Bjarnason og innbytter Odion Ighalo.

- Vi tør å spille fotball, og da er det ekstra deilig å vinne kamper. Mot Bodø/Glimt har vi også god kontroll bakover. Alt henger sammen, sier Stensaas.

Sidebacken skryter av den gode kombinasjonen mellom de unge og de mer rutinerte i klubben. En veldig god miks mener Stensaas.

- Vi har hatt bra trøkk på trening i vinter. Vi som er rutinerte går foran som gode eksempler, og unggutta følger etter. Vi har en stor stall, og det er konkurranse om plassene. Jeg håper vi fortsetter som i dag, men det er viktig å legge denne seieren kjapt bak oss.

Fornøyd Berg

FC Lyn tapte som kjent årets først seriekamp borte mot Rosenborg. Og det var tydelig at vestkantklubben var heltent på tre poeng i søndagens kamp mot Bodø/Glimt.

Lyn-trener Henning Berg var godt fornøyd etter seieren, og han pratet spesielt varmt om den nigeriaske unggutten Odion Ighalo, som avgjorde kampen til Lyns fordel, etter å ha kommet inn i 2. omgang. Nigerianeren spilte først fram Kim Holmen på åpent mål (2-0), og deretter punkterte han kampen med et vakkert hodestøt (3-1).

- Han er en god spiller med gode holdninger, sier Berg om talentet fra Nigeria.

Holmen-salto

Det tok tid før Lyn kom i gang i hjemmepremieren, men det skjedde likevel ting i 1. omgang også. Ståle Stensaas, Tomasz Sokolowski og Kim Holmen var alle farlig frampå uten å lykkes.

Etter pause tok det ikke lang tid før nevnte Ståle Stensaas satte ballen vakkert i mål etter et frispark skrått utenfor 16-meteren.

Og derfra og ut handlet det meste om Lyn.

Etter 67 minutter var Odion Ighalo på farten ute på venstre kanten. Han tok ballen nydelig ned, avanserte inn i 16-meteren, og fant hurtigtoget Kim Holmen, som kunne sette ballen enkelt i åpent mål. Vakkert framspill av den unge nigerianeren.

Kim Holmen feiret scoringen med salto-show i kjent stil.

Gjestene reduserte i det 78. minutt, men nærmere kom ikke Bodø/Glimt. Rett fra avspark kjørte kantspilleren Theodor Elmar Bjarnason opp langs kanten. Islendingen fant Odion Ighalo med et presist innlegg, og 3-1 til vertene.

I neste runde spiller FC Lyn hjemme mot HamKam.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere