RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gladjentene ble glade


Røa Dynamite Girls med trener og støttespillere flankert av politikerne Lars Asbjørn Hanssen (til venstre) og Terje Bjøro. Foto: Vidar Bakken
Røa Dynamite Girls med trener og støttespillere flankert av politikerne Lars Asbjørn Hanssen (til venstre) og Terje Bjøro. Foto: Vidar Bakken
Syv av jentene med trenere og støtteapparat stilte opp for å motta Bydel Vestre Akers kulturpris.

HUSEBY: Under det siste møtet i bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker ble det satt av god tid til utdeling av Kulturprisen 2012.

GLAD-RØA

Både BU-leder Lars Asbjørn Hanssen (H) og nestleder Terje Bjøro (V) hadde mange godord å komme med under overrekkelsen.

Laget fikk ikke prisen for at de gjennom mange år har vært Norges beste kvinnefotballag. Prisen ble tildelt på bakgrunn av hvordan laget har fremstått som en positiv faktor i nærmiljøet med sitt motto GLAD-RØA. Det står for Glede, Langsiktighet, Annerledes, Dynamite Girls, Redelighet, Øvelse og Aksept.

Fredagsjentene

På 80-tallet ble de kalt «fredagsjentene», da de bare fikk trene fredags kveld. Røa idrettslag var den gang ikke så begeistret for et kvinnelag. Eventyret startet i 1984 med at Ole-Bjørn Edner og hans spillende datter Kristine meldte på laget til seriespill i all hemmelighet. Resten er historie med fem seriegull og fem triumfer i cupen.

– Røa Dynamite Girls har rykte på seg for å være laget som alltid smiler og sprer glede. Med sin profil og væremåte har de vært til stor inspirasjon for idrettslag og jenter i Bydel Vestre Aker, sa Lars Asbjørn Hanssen blant annet da han holdt hyllingstalen til spillere, ildsjeler og støtteapparat.

Han berømmet også laget for å ha stiftet og fulgt opp Røa Unified fotballag, som består av mange av bydelens funksjonshemmede.

– En stor ære

Laget ble overrakt blomster og et verk av Håkon Gullvåg. Lagkaptein Siri Nordby takket stolt på vegne av laget. Bror og trener Geir Nordby har vært med på triumfferden siden 1997.

– Vi er stolte og glade i dag. Dette er en stor ære, sier Nordby til dittOslo.

Han ble for en stund siden lansert som en het kandidat som ny trener for kvinnelandslaget som Even Pellerud nå har besatt.

– Dere får nok se meg ropende langs sidelinja neste sesong også, sier Nordby.

Deretter vanket det kaffe og marsipankake.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere