Gå til sidens hovedinnhold

Glamour på alvor

Han har vært kjendisjournalist og forelska i en portugiser. Men der stopper også likhetene mellom romandebutanten og rollefiguren.

LØKKA: "Han famler, men guriland nå kommer det, tenkte jeg oppskjørtet og plantet bic-pennen i spiralheftet".

Slik begynner boka "Tårer i Champagnen" av Børge Skråmestø. Hovedpersonen kjendisjournalisten Morten avslører at Norges superstjerne er homse, noe som får konsekvenser han selv ikke kunne ane. Og dermed flyter champagnen. I store mengder, gjennom hele boka

Ikke bare kjendiseri

Men dette handler vel ikke bare om overflatisk glamour og kjendiseri, Skråmestø?

Jeg er veldig glad for at du spør om det. Jeg har selv jobbet i VG, og min opplevelse av det var veldig god. Jeg hadde kloke, dyktige kollegaer og jeg mener tabloidpressen har et ufortjent dårlig rykte. Jeg liker tabloidaviser, jeg, smiler Skråmestø.

Og for all del, boka er slettes ikke et bulgesurf over de rike og vellykkede, alvorlige undertoner rundt kjærlighet og redsel vies også behørig plass ikke minst kjærligheten til Oslo.

Magiske Oslo

Jeg skrev mesteparten av boka når jeg bodde i Lisboa, og da får man et helt annet blikk på Oslo. Det blir noe magisk og nesten vakkert over byen, forteller han, og selv om hovedpersonen bor på Hammersborg er det østkanten som har størst plass i det Skråmestøske hjertet.

Jeg er veldig glad i Oslo, og særlig denne bydelen. Det eneste Grünerløkka mangler er en skikkelig stor bokhandel. Jeg elsker bokhandler, og det høres kanskje patetisk ut, men jeg har en fast rute mellom bokhandler jeg besøker på lørdager. Og så avslutter jeg alltid på Halvorsens konditori hvor jeg spiser kake og leser, forteller Skråmestø, som innrømmer at én glamourøs vane gir han ikke slipp på.

Jeg drikker mye champagne!

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?