*Nettavisen* Nyheter.

Glatte veier ødela for eldre

Veien opp til gården var speilglatt, og dermed måtte flere av de eldre snu. FOTO: Arne Vidar Jenssen

Ikke alle kom frem til juletrefesten, for eldre på Nordre Skøyen Hovedgård. De ga opp i bakken.

NORDRE SKØYEN: Manglende strøing opp fra Peder Aas vei gjorde bakken speilblank, slik at flere biler måtte snu den 14. januar. Da hadde Lions Bryn invitert til juletrefest for eldre på Nordre Skøyen Hovedgård.

– Bakken opp fra Peder Aas vei var så glatt at flere biler ikke kom opp. I og med at bakken var så å si ufremkommelig, måtte flere av gjestene reise hjem uten å få være med på festen. Noen av gjestene klarte å komme opp ved å gå i dyp snø, forteller Bernt Bernts, president i LC Oslo-Bryn.

Hvem har ansvar?

– Dagen før juletrefesten kontaktet jeg Hovedgården, da jeg hadde fått opplyst at bakken var glatt og hadde behov for strøing. Henvendelsen resulterte ikke i noe annet enn at det ble klargjort at det er høyst uklart hvem som har ansvar for strøingen, sier Bernts.

Han påpeker at Hovedgården har flere tilstelninger i uka. Det er også en barnehage der. Det er altså ikke et enkelt arrangement som var avhengig av at bakken var fremkommelig. Også i det dagelige er det et behov, sier han.

– Hvor ligger ansvaret? Hvem skal strø, undrer Bernts på vegne av Lions.

Ansvaret selv

Nordstrands Blad har brukt mye tid på å finne ut hvem i Oslo kommune som har ansvaret for strøing. Samferdselsetaten peker på Eiendoms og byfornyelsesetaten.

Som peker på Kulturetaten. Og bingo! I Kulturetaten finner de etter en stund ut at de har leid ut til Foreningen for Nordre Skøyen Hovedgård. Og i kontrakten står det at foreningen har ansvaret for vedlikeholdet sommer og vinter. Og strøing av veien opp er å anse som vedlikehold. Dermed burde saken være oppklart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.