RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gled dere, syklister!


Hele tre meter fortau og tre meter sykkelvei skal det bli fra Muselunden og opp til Årvollia.
Hele tre meter fortau og tre meter sykkelvei skal det bli fra Muselunden og opp til Årvollia.
Sykkel/gangveien fra Muselunden til Årvollia utvides i tillegg skal det lages ny sykkelvei fra Grorud til Vestli.

DISEN: I tillegg til det planlagte hovedsykkelveinettet langs Ring 3, fra Lilleaker til Ryen, ruster Vegvesenet blant annet også opp sykkelveien fra Sinsen til Vestli. Fra Muselunden/Sinsen (i grenseland til bydel Bjerke) og oppover til Årvollia, er allerede utbedringsarbeidene av den asfalterte gå/sykkelveien i gang, og Vegvesenet håper på at den nye traseen vil stå ferdig i løpet av året.

Med fortau

Statens vegvesen ønsker å bedre sikkerheten på traseen fra Sinsen og opp til Årvollia- vi har registrert flere farlige situasjoner langs strekningen mellom gående og syklende. Derfor utvider vi traseen med et tre meter bredt fortau i tillegg til en tre meter bred sykkelvei, som skal møte hovedsykkelveinettet langs Ring 3, forteller senioringeniør i Vegvesenet, Olaf Mathisen, som legger til at Vegvesenet ikke har varslet/sendt ut på høring gang/sykkelveiutbedringen til bydelen.

Grorud Vestli

Men Vegvesenet har enda flere utbedringsplaner på gang.

Sykkelstrekningen Grorud Vestli er ikke godt nok tilrettelagt for «raske» syklister f.eks. på vei til og fra jobb. Vår erfaring er at denne typen syklister ikke bruker den mer svingete og ikke så raske sykkelstien nedenfor Trondheimsveien langs golfbanen. Planen er derfor å utvide det eksisterende fortauet fra Grorud så langt det går i dag langs Trondheimsveien, og deretter videreføre fortauet/sykkelveien helt frem til Vestli. Derfra er det igjen en bra sykkelvei videre nordover, sier Mathisen.
Han legger til at arbeidet med Grorud Vestli-strekningen muligens kommer i gang i løpet av året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere