*Nettavisen* Nyheter.

Glede hos familien Vereide

Endelig kan familien på seks få lov til å bygge ut huset sitt. Bydelsutvalget ga uttrykk for at Byantikvaren var lite konsekvent.

Vinderen: – Jeg er ikke imponert over Byantikvarens arbeid i dette tilfellet. De tillater et nybygg som «ostebygget» i Hansenbyen i samme reguleringsområde, som står i sterk kontrast til omkringliggende bebyggelse. Her er det snakk om at tilbygg på to meter i pakt med strøkets karakter, hvor ingen vil se at det er bygget på, sa blant annet Arild Gjervan (H), leder av byutviklings-, miljø og samferdselskomiteen.

Beskjeden utvidelse

Familien Vereide med fire barn ønsker en beskjeden utvidelse av sitt funkishus på Vinderen. Familien har fått tre nye barn etter at de flyttet inn for elleve år siden og behovet for litt ekstra plass er økende. De vil «flytte» veggen to meter inn i hagen, noe alle tilstøtende naboer har sagt ja til.

Fasadeutrykket vil bli det samme og tilbygget vil ikke bli synlig fra det offentlige rom. I og med de strenge reguleringsbestemmelsene for området må det dispensasjon til for å få til en utvidelse. Byantikvaren har sagt nei til utvidelse og Plan- og bygningsetaten har fulgt Byantikvarens innstilling. Nå var det opp til bydelsutvalget å vurdere dispensasjonssøknaden.

Ikke transformasjon

BU-leder Elin Horn Galtung har tidligere uttrykt sin støtte til familien Vereide. Og hun fikk med seg flere partier i BU.

– Her er det ikke snakk om transformasjon av en bevaringsverdig funkisvilla. Det er en harmonisk utvidelse, stikk i strid med harmonisk kontrastering som Byantikvaren snakker om i Hansenbyen. Denne utvidelsen gjør bygget mer brukervennlig uten å komme i konflikt med reguleringsplanen i dette tilfellet, sa Terje Bjøro (V).

Lykkelig

Det var et enstemmig bydelsutvalg som gikk inn for dispensasjon. Saken er endelig avgjort og går tilbake til Plan- og bygningsetaten.

Det er en lykkelig familie som får beskjed om avgjørelsen.

– Nå kan vi juble, for vi kan vel det? Nå håper jeg dette er endelig avgjort. Vi har ventet så lenge. Det skal bli fantastisk å komme i gang med byggingen. Barna gleder seg veldig over dette, sier Cathrine Berg Vereide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag