RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glede og medfølelse

Vi står midt i den viktigste kristne høytiden. Påsken betyr lidelse og død, alvor og medfølelse med Jesus på korset. Sorgen blir avløst av gleden over oppstandelsen. Påskemorgen, eller første påskedag, er regnet som dagen som forklarer hele kristentroen. Det er denne dagen hele den kristne verden bygger sin tro på. Dermed står kirken i sentrum i påsken, akkurat som påsken står i sentrum for kirken. Dette har vi forsøkt å speile i dagens utgave av Nordstrands Blad.

Vi har samtalt med prester og kapellaner på Lambertseter, og vært på besøk i Ljan menighetsbarnehage. De trekker frem alvoret med høytiden, men også gleden og gjenfødelsen. "Mennesker blir til engler, og så blir englene til mennesker igjen når de kommer til himmelen", som Josefine Hemne Berger i Ljan menighetsbarnehage formulerer det.

Våre påsketradisjoner innebærer imidlertid mange andre ting enn det religiøse. Bare spør speiderne i 1. Nordstrand som har vært på snøhuletur på Finse. Eller folket som koste seg over en utepils på Lambertseter på palmesøndag! For mange gir påsken en kjærkommen anledning til å være sammen med venner og familie. Et lite pustehull, rett og slett. Til dere serverer vi i lokalavisen quiz, kryssord og konkurranse viktige påskeingredienser det også.

Vi ønsker alle våre lesere en riktig god påske enten du fyller dagene med gudstjenester, skiturer, bøker, lange frokoster eller samvær med de du er glad i. Enten du er kristen, jøde (med mye lengre påsketradisjoner enn de kristne), muslim eller ikke troende i det hele tatt. Samtidig vil vi minne om noe 6. klassingen Meron Hadgu fra Søndre Nordstrand sier til Nordstrands Blad: "Når jeg hører tro, håp og kjærlighet tenker jeg på familien og vennene mine, men også på de som ikke har det så bra. Det er mange som ikke får den kjærligheten de trenger". Meron er en av de som stiller ut kunstverk i Holmlia kirke.

Vi oppfordrer deg til å ta et ekstra besøk til de som sitter alene for mange innebærer høytider ensomme dager. En telefon eller et postkort fra påskefjellet kan være kjærkomment, slik at så mange som mulig får en god påske.Vi ønsker alle våre lesere en riktig god påske

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere