Glede, spenning og kribling

Farmann og foreldrene Thea Tønnessen og Jørgen Dahl.

Farmann og foreldrene Thea Tønnessen og Jørgen Dahl.

Selv om svineinfluensaen lurer rundt hvert eneste hjørne, var den aller første skoledag mest i fokus hos smårollingene som begynte på Bjølsen skole på mandag.

Iver Davidsen Bjerga ringer rundt navnet sitt mens lærer Helle Andersen følger nøye med.

En spent og smått nervøs Martin Flåten og mamma Asseline Jacobsen under oppropet på Bjølsen.

Rektor Arild Lillehagen ønsket de nye 1. klassingene velkommen til Bjølsen skole. Håndhilsingen måtte utgå på grunn av frykt for svineinfluensa.

bjølsen: Influensaen la slett ingen demper på stemningen under årets første skoledag for 6-åringene og deres foreldre på Bjølsen skole, til tross for angstfylte medieoppslag den siste tiden. Rennende neser og hostende fjes var fraværende. Lufta dirret av forventning, spenning og iver etter å bli skoleelev. Et 70-talls elever var troppet opp for å markere at nå braker skoledagen løs. Østkantavisa fikk være tilstede da podene ble sluset trygt inn i klasserommet. Mamma Asseline Jacobsen forteller at sønnen Martin (snart 6 år) har både gledet og gruet seg litt.

- Følelsene er nok litt blandet. Men han synes det er spennende. Han har gått på SFO siden 1. august, så han kjenner noen få her, sier hun.

Martin har flere ting å se frem til i skolehverdagen.

- Det blir gøy å gjøre lekser og leke med de andre i klassen, kommer det spontant fra Martin.

- Han er veldig klar for å begynne på skolen nå. Barnehagen begynte å bli litt kjedelig, så derfor passer det fint når de er seks år, føyer mor til.

Håndhilste ikke

Rektor Arild Lillehagen måtte nøye seg med velkomsttale. Noe håndhilsing på de nye elevene ble det av naturlige årsaker ikke noe av.

- Vi som jobber her gleder oss til å ta dere imot. Håper at vi får en fin tid sammen, at dere lærer mye på skolen og at dere trives, var noe av rektors budskap.

Han tror de aller fleste ungene har en god opplevelse av det å starte på skolen.

- Inntrykket er at barn er veldig tilpasningsdyktige. Det er nok vel så mye foreldrene som er spent, forteller Lillehagen.

Apegruppa

I klasse 1C treffer vi foreldrene Jørgen Dahl og Thea Tønnessen. Foran dem på bakerste rad sitter sønnen Farmann spent og følger med. Nybakt lærerinne Helle Andersen inviterer elevene til å finne navnene sine på tavla.

- Vi og Farmann har sett frem til denne dagen. Spent på hvordan klassen er satt sammen, hvem læreren er og om han kjenner noen fra før i klassen. Jeg synes klassen ser bra ut, forteller pappa Jørgen.

Mamma Thea forteller at foreldrene har vært bevisst på ikke mase for mye på at sønnen nå skal begynne på skole. Ting får gå seg til etterhvert er deres filosofi.

- Vi har fortalt litt om skolen, men ikke altfor mye. Det er greit å ikke hausse opp forventningene for mye. Merker jo at han er veldig spent. Han har sett for seg at læreren skal være veldig streng, og at skolen er veldig seriøs, sier Thea.

Trivsel

Ifølge foreldrene er gutten veldig aktiv. Han har gått i friluftsbarnehage og dermed blir overgangen til skolen en liten utfordring, tror de.

- Han må jo sitte mer i ro, så det blir en overgang. Men vi får håpe at han synes dette er spennende. At skolen lærer ham at det er morsomt å lære nye ting, påpeker Thea.

- Også er det viktig at han treffer nye venner og føler seg trygg her. Jeg synes klasserommet så veldig fint ut, tilføyer far Jørgen.

På spørsmål om hva som er Farmanns styrke, svarer de følgende:

- Han er veldig opptatt av tall og det å telle penger. Veldig kjapp til å trekke fra og legge til, sier Thea.

Økte elevtall

Antall elever i osloskolen er i kraftig vekst. Så er tilfelle også på Bjølsen. Per dags dato teller skolen 556 elever. 207 er på ungdomstrinnet, mens 349 er i ungdomsskolen. Rektor Arild Lillehagen forteller at plassmangel foreløpig ikke er noe problem, men kan bli vanskelig på sikt.

- 78 elever i første klasse er et høyt tall. Det går jevnt oppover i dette området. I år går det greit, vi har fortsatt plass, sier rektor.

Svineinfluensaen har ført til at skolen, som andre, må ta sine forholdsregler. Eksempelvis oppfordres elevene til å nyse i armkroken, fremfor i neven. Lærere bes om å være ekstra nøye med håndhygiene.

- Vi har et sterkere fokus på håndhygiene. Det gjelder berøring av dørhåndtak, renhold, spising, toalettbesøk. Dette er uhyre viktig. Vi følger de sentrale rundskriv og instrukser fi har fått fra Utdanningsetaten, avrunder rektor Arild Lillehagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag