RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gledelig overraska


Arild Knutsen er fornøyd over at flertallet i bystyret støtter en permanent sprøyteromsordning.
Arild Knutsen er fornøyd over at flertallet i bystyret støtter en permanent sprøyteromsordning.
Arild Knutsen støtter bystyrets høringsuttalelse og sier han er stolt over politikernes kunnskap.

OSLO ØST: Jeg er gledelig overrasket og synes Oslos befolkning har grunn til å være stolt av bystyrepolitikerne som har satt seg så godt inn i saken, sier leder i Foreningen for Human Narkotikapolitikk (FHN), Arild Knutsen.

Knutsen har i lang tid kjempet for at sprøyterommet skal bli permanent, og kan med glede konstatere at bystyret støtter han. Oslo er det eneste stedet som har hatt en forsøksordning med sprøyterom, noe som setter byen i særstilling når loven nå skal behandles.

Glad Frp snudde

Knutsen mener det er spesielt gledelig at Frp har snudd i saken.

Jeg finner grunn til å berømme Frp for at de har snudd og nå er for sprøyterom. Dette er sannsynligvis et resultat av vår aksjon på Stortinget 17. november, der sprøyterommet ble trukket mest fram blant de avhengige, som et tiltak de ønsker at skal bevares, sier han.

Knutsen mener det også er gledelig at flertallet i bystyret støtter at brukerne skal få mulighet til å benytte andre stoffer enn bare heroin på sprøyterommet.

H og KrF bommer

Til tross for at flertallet ønsker en videreføring av sprøyterommet, mener Knutsen Høyre og KrF bommer stygt når de mener sprøyterommet er legalisering av narkotika.

Høyre og KrF utviser en holdning som er skremmende. Det er meningsløst å påstå at sprøyterom er legalisering. Derimot er sprøyterommet et avgrenset område med avkriminalisering av avhengige. Det er jo slett ikke et fristed for ulovlige rusmidler, men et tiltak som utviser toleranse for praktisering av avhengighet, der de faglige ansatte bistår de avhengige i å knytte kontakt med behandlingsapparatet, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere