Gå til sidens hovedinnhold

Gledelig samarbeid

Mandag presenterte Lyn en ny samarbeidspartner, og det er ikke en hvilken som helst partner, men Rikshospitalet. Sykehuset som holder til et steinkast fra Ullevaal Stadion inngår i Lyns brede satsing på sosiale aktiviteter i Oslo vest, og er et viktig ledd i klubbens CSR-prosjekt (Corporate Social Responsibility).
For Lyn er det meget viktig å vise at vi er så mye mer enn en fotballklubb, for selv om fotballen skal stå i sentrum, er det bare toppen av isfjellet av de daglige gjøremålene. Under parolen "det handler om å bry seg" forsøker klubben etter beste evne å stille opp for lokalsamfunnet, og samarbeidet med Rikshospitalet er det perfekte eksempelet på dette.
Rikshospitalet har over 8000 ansatte, har nærmere 100.000 pasienter innom i løpet av et år, hvor av 10.000 er barn. Hva er mer naturlig enn at vi stiller opp, og forhåpentligvis bidrar til en litt triveligere hverdag.
I løpet av året skal Lyns spillere på månedelige besøk til barna på barneavdelingen, for å slå av en prat, og kanskje komme med noen oppmuntrende ord. Se ikke bort i fra at de har med seg noen overraskelser på lur. I tillegg skal vi besøke barneavdelingen på Radiumhospitalet, et sykehus Lyn har samarbeidet med lenge, og epilepsisenteret i Sandvika.
Lyns kaptein Tommy Berntsen var en av initiativtakerne til samarbeidet og var med i det første møtet med daværende sykehusdirektør Åge Danielsen, og han mener det er en selvfølge at Lyn bidrar på denne måten.
Som fotballspillere er vi veldig privilegerte som får jobbe med det vi ønsker, og for oss betyr det mye om vi kan bidra til å plassere et smil om munnen på et barn, eller sågar en voksen, som opplever en utfordrende periode i livet, sier Tommy Berntsen.
Berntsen har også fått med seg hele spillergruppen til Lyn på dette, og fredag ble samarbeidet markert for første gang da hele klubben spiste lunsj med hele sykehusledelsen og en del pasienter. Gleden var stor hos de fremmøtte barna som fikk utdelt signerte Lyn-drakter, og ikke minst møte noen av Lyns spillere.
At Rikshospitalet og Lyn samarbeider er ikke bare en selvfølge sett fra Lyns ståsted, men også for fungerende sykehusdirektør Morten Reymert.
På grunn av våre landsfunksjoner har vi ofte svært syke pasienter. Det kan være lange dager for barn på et sykehus, og vi gjør så godt vi kan for å skape trygghet rundt barnet og gi dem aktivitetstilbud og opplevelser under oppholdet, sier Reymert.
Rikshospitalet har vist en villighet og en samarbeidsvilje man bare må ta av seg hatten for, og dette viser at de er villige til å gå langt for å gi pasientene sine det beste mulige tilbudet. For Lyn betyr det mye at vi kan bidra på en positiv måte, og forhåpentligvis blir dette samarbeidet av så bra karakter at flere klubber vil følge etter.
Vi ses på Ullevaal søndag når Lyn skal ta med seg tre poeng hjemme mot Hamkam.
God helg.
Joachim Westher Andersen

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg