RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gleden av å glede andre


Claus Dahl har funnet det han ønsker å fylle tiden med. 
Foto: Elisabeth Wang
Claus Dahl har funnet det han ønsker å fylle tiden med. Foto: Elisabeth Wang
8. oktober har den pensjonerte siviløkonomen Claus Dahl (80) fra Holmenkollen première på matinè-kabareten "Hulter til Bulter". Overskuddet går uavkortet til veldedige formål.

Røa: Da Claus Dahl fylte 70 leide han hele Det Norske Teater og oppførte enmanns-showet "På feil hylle". Det ble en strålende suksess med trampeklapp og jubel. Kort tid etter trådte han inn på Chat Noir med forestillingen "En bortkastet aften med Claus Dahl" og igjen stod jubelen i taket. Folk kunne ikke få nok av Claus Dahl.
- Utgangspunktet mitt var jo rett og slett hvordan man skulle feire at man fylte 70. Og jeg hadde jeg lyst til å gjøre noe for andre. Jeg visste ikke helt hvordan det skulle ta form, men det viste seg at nettopp det som ikke var så godt planlagt, det ble svært godt mottatt, forteller Dahl.

Håper på suksess

En stiftelse opprettet i hans navn har allerede gitt betydelige beløp til blant annet Radiumhospitalet, Alzheimersaken, Hospice Lovisenberg, Røde Kors og Fransiskushjelpen. Og nå håper han at også den siste forestillingen skal bli innbringende.
- Denne gangen forsøker jeg å nå de eldre menneskene som synes det er vanskelig å komme seg på ulike arrangementer på kvelden. Jeg legger derfor forestillingen på Gamle Losjen til klokken 13.00 og håper at det vil nå flere. Jeg er ikke sikker på at det fungerer, men det er verdt et forsøk, smiler Dahl.
- Men hva gir det deg egentlig? Det å stå på scenen?

- Det har jeg i grunnen aldri grublet så mye over. Jeg sier som Johan Herman Wessel "At Gavne og Fornøie - hav Stedse det for Øie". Det handler om selve gleden i å kunne glede andre, sier han.

I verdensklasse

Egentlig ønsket han selv å kalle den siste forestillingen "Bånn i bøtta" men det ble for sterkt for enkelte. På matinè-kabareten "Hulter til Bulter" har han fått med seg ragtime pianisten Morten Gunnar Larsen og klarinettisten Georg M. Reiss som begge ifølge Dahl er i verdensklasse.
- Jeg er svært heldig som har fått med meg disse to gutta på laget. De er utrolig dyktige og gir forestillingen noe ekstra, avslutter Dahl.
Matinèforestillingen spilles også 5. november og 3. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere