RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gleder seg over Dørum-initiativ

Leder i Søndre Nordstrand innvandrerforening Aziz Rehman synes det er bra at politikerne har kommet på banen og går inn for å gi innsatsmidler til bydelen.

MORTENSRUD: I litt over ett år har foreningen holdt til i det hvite huset i skogen ved Stenbråten skole. Der arrangerer de ulike innendørsaktiviteter for barn opptil 18 år og temakvelder om dagsaktuelle temaer som tvangsekteskap, skole-hjem samarbeid og vold og kriminalitet. Nå utvider foreningen med flere aktiviteter også til de mellom 18 og 26 år.

Realfagsundervisning

Vi har tenkt til å ha to avdelinger her. En skoleavdeling oppe med undervisning i ulike realfag og drosjeopplæring. Og nede blir det mer spill og andre sosiale aktiviteter, sier aktivitetsleder Ali Mohammed. Ideene er mange. Og nå ønsker innvandrerforeningen å satse på den litt eldre målgruppen i tillegg til kvinner.

Det er kanskje litt dristig å satse på de mellom 18 og 26. Der er jo litt mer voksne og vanskeligere å tiltrekke, men vi føler at det er behov for å dra dem ut. Er man i den alderen og vil spille biljard må man helt til byen eller Kolbotn og Ski for å gjøre det. Ungdomsklubbene er jo for de yngre, forklarer Mohammed. Han stiller seg også positiv til å ha en graffitivegg på aktivitetshuset. I tillegg skal aktivitetshuset arrangere egne kvinnegrupper med mosjon, matlaging og annet som de ønsker.

Vi ønsker også å starte aktivitet for uorganiserte. Mange har spilt fotball før, men har ikke lengre tid, sier Mohammed.

Åpent for alle

Nå satser vi vider med mer aktivitet, men det kommer an på responsen fra myndighetene om vi kan realisere enda flere av våre tiltak, sier Rehman. Han er glad for initiativet fra Dørum og mener utspillet var på tide. Rehman mener at bydel Søndre Nordstrand har behov for møteplasser og aktiviteter slik at folk kan komme sammen og bidra positivt til fellesskapet.

Disse foreslåtte midlene kan hjelpe oss å sette i gang en lang rekke tiltak. For å forebygge må vi ha et positivt miljø, noe positivt å gjøre. Hvis ikke går ungdommen andre steder og danner kanskje gjenger og starter med kriminalitet, sier Rehman.

Aktivitetshuset er åpent for alle uavhengig av etnisk bakgrunn, men for å kunne drive optimalt trenger huset enda flere frivillige sjeler.

Det er stor etterspørsel etter aktivitetene, men vi mangler frivillige som kan ta ansvar og stille opp, sier Rehman og legger til at aktivitetshuset er et supplement til bydelens tilbud som kommer til å samarbeide med de aktuelle arenaene som skolene og Røde Kors ressurssenter.

Jeg er spent på å se hva som skjer i realiteten. Når politikerne snakker høres det veldig positivt ut, men hva som skjer i praksis venter å se, smiler han avslutningsvis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere