RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gleder seg til å få Storsalen igjen

Formannen i Det Norske Studentersamfundet, Fredrik Kvåle Dørum, gleder seg til å overta storsalen i Chateau Neuf igjen.

Majorstuen: På 70-tallet drev studentene hele Chateau Neuf med stor suksess. På 80-tallet gikk det ikke så bra, og de leide derfor ut storsalen. Nå vil de gjenreise Chateau Neuf som det studenthuset det en gang var.

Chateau Neuf skal være ensbetydende med studentvirksomhet. Vi sammenligner oss med, og ønsker oss et miljø på lik linje med studentsamfunn i andre byer, som for eksempel Trondheim, sier Dørum. I 2008, når kontrakten med Thalia Teater går ut, vil Studentersamfundet derfor selv stå for driften av hele huset, inkludert storsalen, og bestemme hva som skal settes opp i lokalene. De skal satse på økt bredde i kulturtilbudet til studentene, og Dørum forteller at de kommer til å arrangere flere konserter, debatter og drive studentteater i storsalen. I tillegg ser de på muligheter for kino og filmvisning.

Alt arbeidet er basert på frivillig innsats, og vi kan ikke drive teater på samme måte som Thalia, men det er heller ikke et mål for oss, sier Dørum. Han ser utfordringene med å fylle alle plassene i storsalen, men forteller samtidig at de har hatt flere arrangement som har vært fullbooket.

Vi er godt forberedt, og gleder oss til å sette i gang. Nå vil vi skape noe annet her enn det Thalia representerer. De tiltrekker seg, med unntak av forestillinger som "Team Echbo", et annet publikum enn det vi ønsker å bli identifisert med, sier Dørum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere