Gleder seg til å møte VM-stjernen Stine Bredal Oftedal

VM-PROFIL: Stabæk-spiller Stine Bredal Oftedal (20) spiller nå mot verdenseliten i Brasil. 30. desember venter BSK i Oslo Spektrum.

VM-PROFIL: Stabæk-spiller Stine Bredal Oftedal (20) spiller nå mot verdenseliten i Brasil. 30. desember venter BSK i Oslo Spektrum. Foto: Foto: Solfrid Therese Nordbakk

Håndballjuniorene til Bækkelaget ser fram til å møte VM-profil og Stabæk-spiller Stine Bredal Oftedal (20) i NM-finalen.

BSK-JUBEL: Slik så det ut da Bækkelaget danket ut rivalen Nordstrand i onsdagens NM-semifinale. I romjulen venter Stabæk i Oslo Spektrum. Foto: Foto: Anders Halvorsen

– GOD: BSK-trener Henrik Wilhelmsen har mye positivt å si om Stine Bredal Oftedal. Foto: Foto: Anders Halvorsen

BEKKELAGET: Stine Bredal Oftedal spiller nå håndball-VM i Brasil, og fredag var 20-åringen fra Nittedal med å sikre Norge gruppeseieren.Men om to og en halv uke er det NM-finalene i Oslo Spektrum som gjelder for den kvikke bakspilleren.

Stabæks seniorer møter Larvik, mens juniorjentene møter Bækkelaget.

Nordstrands Blad vet at Bredal Oftedal selv ønsker å spille juniorfinalen mot BSK, selv om storheten Larvik står for tur i Oslos storstue bare timer senere.

– Veldig solid

BSK-trener Henrik Wilhelmsen gleder seg til duellene mot landslagspilleren i romjulen.

– Klart det blir gøy! Stine (Bredal Oftedal) er en veldig solid spiller. For jentene blir det selvfølgelig ekstra morsomt å møte en VM-spiller, sier suksesstreneren, og fortsetter:

– Men det største for oss er at vi er i NM-finalen i Spektrum. At vi er der, er en enorm prestasjon! Det er det som er vårt fokus.

– Men et Stabæk med Stine Bredal Oftedal på laget, er en farlig NM-motstander.

– Hvis Stine spiller, vil hun selvfølgelig være den beste spilleren på laget. Men Stabæk har mange gode spillere med U-landslagserfaring.

– Vi kan ikke bare fokusere på at vi skal ut og stoppe Bredal Oftedal. Så enkelt er det ikke. Vi fokuserer på at vi skal møte et lag med gode spillere i alle posisjoner, sier en krystallklar Wilhelmsen til Nordstrands Blad.

Har en plan

Bækkelagets juniorjenter kvalifiserte seg til NM-finalen etter onsdagens 33-27-seier over Nordstrand på bortebane.

– Hva blir nøkkelen mot Stabæk 30. desember?

– Det blir helt avgjørende at vi kommer oss hjem i eget forsvar, for Stabæk er hurtige. Vi må unngå tekniske feil framme og etablere forsvaret raskt. Hvis ikke, blir det tungt i Spektrum.

– Dere taklet presset bedre enn NIF i semifinalen. Hvordan jobber du med jentene fram mot finalen?

I forkant av semifinalen jobbet vi mye med å ufarliggjøre hele situasjonen. Tenker man konsekvenser, blir man defensiv. Dette kommer også til å være fokuset fram mot Stabæk-kampen. Planen er også at laget skal besøke Spektrum 21. desember. Det er viktig at vi blir kjent med forholdene, sier BSK-trener Henrik Wilhelmsen.

I guttenes juniorfinale spiller Bækkelaget mot Bodø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.