RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FOSSER INN: Bjørn Harald Olstad fosser inn på 100 meter bryst og klarte kravet til det kommende Norgesmesterskapet.
FOSSER INN: Bjørn Harald Olstad fosser inn på 100 meter bryst og klarte kravet til det kommende Norgesmesterskapet. Foto: ALLE FOTO:THOMAS GRANERØD

Gleder seg til å prøve seg mot Aleksander Dale Oen

Masterssvømmer Bjørn Harald Olstad (36) fra Lambertseter Svømmeklubb innfridde under helgens OI-open - nå er han klar for mestermøte mot Aleksander Dale Oen.

SOGN: – Jeg er ekstremt fornøyd med å klare kravet til det kommende Norgesmesterskapet på 100 meter bryst, sier Bjørn Harald Olstad, som da skal få bryne seg på sølvmedaljevinneren fra sist OL.

– Det skal bli virkelig morsomt å få møte selveste Aleksander Dale Oen (26) i et mesterskap - og jeg føler nesten at jeg opplever en ny vår som svømmer, fortsetter veteranen som også kan vise til imponerende resultater som masterssvømmer.

For å kunne kalle seg masterssvømmer må man ha passert 25 år - og i Lambertseter Svømmeklubb er det faktisk venteliste for å kunne være med i denne populære gruppen.

Sølv og bronse i EM

Olstad deltok sammen med 19 andre norske svømmere under EM for Masters i Jalta, Ukraina i sptember. Da presterte Lambertseter-svømmeren å vinne bronse på 100 meter og sølv på 200 meter, begge bryst, i klassen for menn mellom 35-39 år.

– Det var en stor opplevelse i Ukraina og det hele gikk over all forventning - nå er jeg kjempeglad for at jeg klarte kravet til NM og samtidig beviste for meg selv at jeg fortsatt er i form, avslutter Olstad med et stort smil.

Kravet til 100 meter bryst er 1.08.49 og Olstad svømte inn til 1.08.45.

Melkesyra kom fort

Odd Roar Kaspersen (40), også han fra Lambertseter Svømmeklubb, var godt fornøyd med egne prestasjoner under sist helgs stevne på Norges Idrettshøgskole;

– Dette var tungt, men samtidig kjempegøy. Merker at det var den første ordentlige gjennomkjøringen for sesongen og jeg kjenner melkesyra godt i kroppen nå, gliser Kaspersen til Nordstrands Blad.

VM er målet

Sammen med Olstad så skal Kaspersen delta i neste års VM for Masters i Riccione i Italia. Et mesterskap der det forventes et sted mellom 8-10 000 deltakere.

– VM i juni er er selve høydepunktet denne sesongen og et stort mål å nå. Derfor møtes vi masterne til trening opptil fire ganger per uke i tillegg til at det blir en del styrketrening utenom også, avslutter Kaspersen, som kan skilte med svært gode resultater nasjonalt og internsajonalt i marin femkamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere