*Nettavisen* Nyheter.

Gleder seg til bydelsdager i Østensjø

GLEDER SEG: – Jeg oppfordrer alle til å studere programmet og få med seg mest mulig av alt det fine som skjer, sier kultursjef Tommy Grotterød. Foto: ARKIVFOTO: NINA SCHYBERG OLSEN<B><I><U></B></U></I>

– I år har bydelsdagene over 40 arrangementer og mer enn 50 aktører er involvert, sier kultursjef Tommy Grotterød begeistret.

ØSTENSJØ: – Vi ønsker at bydelsdagene skal være en bred kulturmønstring, der hensikten er å vise frem alt det flotte som skjer i regi av lag, organisasjoner og tjenestesteder, sier kultursjefen i Bydel Østensjø.

– Deltagelsen er stor, og vi tror at innbyggerne setter pris på bydelsdagene.

Kulturbydel Østensjø

Bydelsdagene henger sammen med lokalpolitikernes satsning på at Østensjø skal være en kulturbydel.

I fjor måtte de kutte i kulturmidlene, men nå går det altså bedre økonomisk.

– I år har bydelsutvalget bevilget mer penger enn noen gang. Det betyr at vi igjen kan invitere til et stort åpningsarrangement, og at vi har kunnet gi tilskudd til arrangører som har trengt det for å få til det de hadde mest lyst til, sier Grotterød.

– Det er kjempemoro at vi igjen har klart å sette skikkelig fokus på bydelsdagene, og at vi får frem bredde, spenst og mangfold i programmet!

En uke til ende

Hele uka er det arrangementer for store og små. Selve åpningen er i Fellesskapshuset.

– Tirsdag blir det stort familiearrangement med utdeling av bydelsprisen, sang, musikk, teater og dans, sier Grotterød.

LES OGSÅ: Familiefest i Fellesskapshuset

– Idretten er også godt representert i år. Blant annet har Høyenhall gymnastikkforening åpen hall for de som er glad i å trene. Frøy inviterer til terrengsykling i Østmarka, og Oppsal Idrettsforening feirer 100 år med folkefest, sier Grotterød.

– Det blir også sykling på toppnivå, når det arrangeres Norgescup i rundbane på Haraløkka. Her blir det alt fra barneklasse til elitesykling, sier Grotterød.

– Ellers har jo alle ungdomsklubbene spennende program. Det skjer masse i barnehagene, og også treffsentrene og sykehjemmene er med.

Ny storstue

Kultursjefen gleder seg også over at bydelen kan vise frem sin nye storstue, Bøler kirke.

LES OGSÅ: Bøler kirke nominert til arkitekturpris

– Mandag tyvstarter de bydelsdagene med felleskirkelig pinsefest for hele Søndre Aker prosti. Andre trossamfunn blir også representert, for her er det ekstra høyt under taket, sier Grotterød.

– Onsdag er det stort korarrangement, hvor de får vist hvordan denne fantastiske kirken med en utrolig akustikk kan få det til å svinge på langt flere måter enn med gudstjenester, sier Grotterød.

Tradisjon - og noe nytt

Blant nykommerne nevner han Marokkansk arbeiderforening. De inviterer til Tea Time på Bøler senter 2. juni, i samarbeid med Antirasistisk senter.

– Lørdag fra 12-16 blir det et frodig program med marokkansk te og kaker, musikk og dans, sier Grotterød.

– Nykommer er også Fotovideo, som inviterer til naturfotografering ved Østensjøvannet. Der kan man få råd og tips av anerkjente fotografer, sier Grotterød.

Han oppfordrer også folk til å sjekke ut det tradisjonelle bydelsarrangementet ved Østensjøvannet.

– Østensjøvannet er jo en perle i bydelen. Søndag skjer det masse spennende aktiviteter rundt vannet, sier Grotterød.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.