Gleder seg til finalen

Scenen i Gamlebyen Skatepark har huset store stjerner som Madcon, DumDum Boys og Bigbang. Nå skal snart Oslos Bandwagon-finalister lage show på den samme scenen.

GAMLEBYEN SKATEPARK: – Det blir kjempespennende. Litt skummelt hvis det blir en skummel jury, men jeg gleder meg. Jeg har sommerfugler i magen, sier Ingrid Østang.

Hun ligger foreløpig på en fjerdeplass i Bandwagon, Oslo, med låta "Pick Me Up", men at hun kunne være aktuell i Oslo-finalen den 12. september var hun ikke helt klar over før i går.

Heldigvis har tilfeldighetene ført til at hun likevel har skaffet seg en gitarist til finalen.

– I går tenkte jeg at jeg har lyst til å finne en gitarist, for jeg har jo mest lyst til å bare synge selv. Så fikk jeg tilbud av to stykker som ville spille med meg og fant samtidig ut at jeg er kanskje er aktuell for denne konserten. Så nå skal vi bare sette i gang og øve.

DITTOSLO ARRANGERER GRATISKONSERT - LES MER HER

Bigbangs Greni imponert over parken

Tidligere har band som LeMaitre, Madcon, Ragarockers og Suicidal Tendencies spilt i skateparken.

I 2010 holdt DumDum Boys og Bigbang en felles konsert til inntekt for toaletter på området.

DittOslo har tidligere skrevet om hvordan parken ble til på dugnad og Bigbangs Øystein Greni er imponert over arbeidet som har fått parken opp og stå.

– Det var fint å spille i skateparken. Den er kjempebra bygd på dugnad av ildsjeler i nærmiljøet og skatere. Hadde det fantes en slik da jeg skata hadde jeg sikkert vært der hver dag, skriver han i en e-post til dittOslo.

STEM PÅ DIN BANDWAGON-FAVORITT HER

Ønsket seg konsert i skateparken

Et annet band som begynner å bli klare for finalen er Anonymous Basterds. De er selv skatere og har tilbrakt mye tid i parken i Gamlebyen.

– For et par år siden så var jeg her omtrent hver dag, forteller bassist Thomas Aasbakk

– Og da tenkte vi jo at det hadde vært kult å spille konsert her, så det er veldig morsomt at vi skal det nå, forteller gitarist og vokalist, Julian Westerlund Vestre.

Bandet, som ellers består av gitarist og vokalist Espen Moe og trommis Jo Skahjem Mo, klatrer fort opp på en førsteplass i Bandwagon og er nå klare for å gi jernet i finalen.

– Vi gleder oss veldig. Så får vi håpe det går bra, sier Espen.

– Det er jo utseendemessig en av de kuleste utescenene jeg vet om.

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE OG MØT ARTISTENE HER

Satser på en energisk finale

Signe Eide ligger på en foreløpig andreplass i konkurransen, men låta "Someone".

Siden sist har hun spilt konsert på en kafe i Japan, for hele 12000 speidere på leir i Stavanger, og begynt på musikklinja på Foss.

Nå gleder hun seg til konsert i Skateparken.

– Jeg tror det blir drittøft. Det blir spennende og jeg gleder meg masse.

Og vi kan vente oss en bra gratiskonsert. For å gjøre det bra i en eventuell finale skal det satses på trøkk, energi og glede.

– Vi må jo få med publikum, og sørge for at det blir energisk og veldig heftig, sier Espen

– Jeg tenker at jeg skal bringe den energien og gleden som jeg kjenner på nå, ut i salen, sier Ingrid.

Ikke for sent å stemme

Det er fortsatt mulig å stemme Bandwagon-deltakerne til Oslo-finalen i skateparken. De ti artistene med flest stemmer går til finalen.

STEM PÅ DIN BANDWAGON-FAVORITT HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.