*Nettavisen* Nyheter.

Gleder seg til leksene

Oppi sekken putter Celia sitt blå pennal og en rosa strikkmappe. I mappen skal hun ha ukeplan og plass til beskjeder hjem. Lekser blir spennende, mener Celia, som har fulgt godt med på hva storesøster Synne (9) bedriver, og gleder seg til selv å ta fatt på engelsk, lesing og skriving og mye mer. På t-skjorta mi står det «give me a hug». Det betyr gi meg en klem, forklarer den skoleklare jenta fra Mortensrud.

Celia Kvanmo-Atabong (6) er en av seksti nye førsteklassinger på Stenbråten skole i dag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Celia stiller med velfylt pennal til skolestart.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kattungen Sigurd har vært hos familien en uke, og både Synne (6) og storesøster Synne (9) lar seg sjarmere av den kosete pusen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Celia tester om sekken sitter bra på ryggen.

MORTENSRUD: Det er en forventningsfull og skoleklar jente som i dag møter opp til første skoledag sammen med mamma og pappa.

Alt med skolen er spennende, sier Celia, som også avslører at hun gleder seg til leksene.

Gymsal

Mandag er ikke helt første skoledag for Celia, hun har nemlig besøkt skolen før og lekt haien kommer i gymsalen. Der møtte hun dessuten dem hun skal gå i samme basisgruppe som. I denne gruppen vil det være elever fra både 1. og 2. trinn.

Celia og mamma regner ut at det er sju fra avdelingen i barnehagen som skal gå i samme basisgruppe som Celia. En av dem er Sofie, og det er Celias bestevenninne.

- Jeg kan gå til skolen sammen med Synne og Sofie, smiler Celia.

I luftlinje har de kjempekort skolevei langs en gangvei, men som Nordstrands Blad skrev sist torsdag, er denne viktige skoleveien på Mortensrud dessverre fortsatt stengt på grunn av byggearbeider. Så det blir nok litt bilkjøring også.

Lekser

Celia gruer seg ikke for skolen. Hun kan skrive og lese allerede, og har i flere år fattet stor interesse for storesøster Synnes (9) hjemmearbeid. Synne sitter ofte ved kjøkkenbordet, og rundt henger en spørrelysten lillesøster.

Noen ganger må jeg be Synne gå på rommet sitt, sånn at hun skal få gjort leksene, smiler mamma Siv Karin.

Men fra i dag får Celia egne lekser med hjem i den nye grå og lilla sekken sin.

Ja, jeg fikk akkurat sånn sekk og pennal som jeg ønsket meg, sier skolejenta Celia.

Kjør forsiktig!

6000 nye barn starter i osloskolen i dag. Trafikketaten vil dele ut grønne capser til de ferskeste elevene, som en ekstra påminning til alle sjåfører om å kjøre forsiktig der skolebarn ferdes.

Skolebarnas foreldre oppfordres til å gå med barna til skolen, eller parkere et stykke unna skolen og gå det siste stykket, for å unngå farlige trafikksituasjoner ved skolen.

Både politiet og trafikketaten vil være i aksjon ved skolene den nærmeste tiden, så husk bilbelte til alle og parker pent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.