*Nettavisen* Nyheter.

Gledespiker sparket fra seg på Midtåsenhjemmet

Det var godstemning på Midtåsenhjemmet da tre spreke damer og Frank på trekkspill fremførte cabaretshowet "Gledespiker på blå resept".

MIDTÅSEN: "En herre med bart". "Hva var vel livet uten deg". "Sussebass du er så søt". Slagerne kom på rekke og rad da gledespikene Brit Weido Berg, Tove Elona Elisenberg og Vigdis Meyer entret scenen på Midtåsenhjemmet i forrige uke.
Det var smil på alles munn da jentene og Frank Majhoff på trekkspill fremførte glansnumre som strakk seg så langt tilbake som til 1920tallet. Mange av beboerne på hjemmet nynnet med på sangene og det var trivelig og lett nostalgisk stemning på hjemmet.

Underholdning

Aktivitør ved Midtåsenhjemmet, Nina Krosby, kunne fortelle at de nå prøver å ha underholdning på hjemmet minst en gang i måneden.
I år satser vi på aktiviteter her på Midtåsenhjemmet og underholdningen er veldig populær.
De fire artistene i showet "Gledespiker på blå resept" har underholdt på hjemmet før, men da med Østensjøcabareten.
Beboerne på hjemmet husker disse damene og de er veldig populære. Derfor er det godt oppmøte her idag, kunne Krosby fortelle.
Østensjøcabareten ble startet for om lag fem år siden av en gruppe pensjonister som frekventerte Østensjø eldresenter.
Den eldste er 80 år og sprekere enn meg, fortalte Frank Majhoff leende.
De tre damene og Frank ønsket å opptre enda mer og startet da denne cabareten.
"Gledespiker på blå resept" er jo en jentete forestilling med mye flørt og sånn, smilte Majhoff. Og det er uten tvil mye flørt og sjarme i opptredenen til gledespikene. Under sangen "Hva var vel livet uten deg" deler Tove Elisenberg ut klemmer til publikum og til sangen "Sussebass" trekker de en av de tilhørende herrene opp på scenen for å overøse ham med kyss og klapp. Sangene er gamle slik at beboerne på hjemmet kan kjenne dem igjen.
Min mor på 97 år tipset oss om mange av de sangene vi fremfører, informerte Tove Elisenberg.
De tre damene kunne fortelle at de føler at tilhørerne blir oppløftet av forestillingen deres, og de får mange hyggelige tilbakemeldinger.
Noen forteller at de blir inspirert til å lytte til musikk mer, kunne Elisenberg fortelle.
Det er ingen tvil om at de er spreke, og det er sannelig bra for forestillingen er fullbooket fram til sommerferien og vel så det.
I tillegg til opptredener med Østensjøcabareten blir det lett to til tre forestillinger i uken. Det kan merkes på stive nakker og rygger.
Men vi glemmer jo også våre egne plager etter en forestilling, var jentene enstemmig enig i.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag