Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gledesrus i skisporet

Rennledelsen måtte stanse tre tjuvstarter som følge av at startskuddet ble utsatt i ett kvarter. Men de kom i gang til slutt! Foto: Anders Jørstad
Rennledelsen måtte stanse tre tjuvstarter som følge av at startskuddet ble utsatt i ett kvarter. Men de kom i gang til slutt! Foto: Anders Jørstad
Ratatafall med latter, joggende skiløpere (!) og skinnende sol, var ingrediensene under barneskirennet i Husebyskogen søndag.

Søstrene Eline (til venstre) og Emma Rolstad Brenna var storfornøyde med egen innstats i skisporet.

I fint driv på Huseby!

Det virket som om nr. 10 og 11 ikke trodde sine egne øyne da en skiLØPER (!) suste forbi.

Med bare én uke bak seg som treåring, gikk Felix Graff Sponheim sitt livs første skirenn.

HUSEBY: Allerede en halvtime før startskuddet klokken tolv, kunne man se et femtitalls smårollinger ute i skisporet hvor forholdene ble grundig testet.

Og arrangørene fra Husebyskogens velforening kunne med stor glede registrere over 200 barn som valgte å stille til dyst denne ganske så solrike søndagsformiddagen.

Se flere bilder her!

Nivåforskjeller

De fleste valgte å gå rolig og kontrollert ut fra startområdet til møtet med den harde motbakken på Bueskytterjordet. Men deltaker nummer 84 valgte bokstavelig talt å løpe med skiene, og konkurrentene som mottok snøsprøyten i ansiktet måtte bare konstatere at han jaggu hadde det travelt.

Som debutant ble balansen nøkkelfaktoren for treåringen Felix Graff Sponheim som i fri stil og litt drahjelp fra faren Niklas Sponheim kunne gå inn til sitt livs første målpassering.

Han har nettopp fylt tre år, og nå er jeg en stolt pappa. Det kan man trygt fastlå, sier faren.

Fallfri!

Når skirennets "medisinske ansvarlig", dr. med. Arne Strand, kunne se sønnen Haakon (6) stå under nøyaktig det samme målflagget som han selv gjorde for 30 år siden, kan man konstatere at skirennet er blitt tradisjonsrikt.

Søstrene Eline (11) og Emma (6) Rolstad Brenna fikk som alle barn hendene fulle av hjemmelagde boller, grillpølser, saft, diplom og medalje for innsatsen i skisporet.

Dette synes jeg var kjempemoro. Jeg er fornøyd med smøringen, som ga god gli i sporet, forteller Eline, som gjennomførte den to kilometer lange skituren helt uten fall.

Lillesøsteren Emma gjennomførte også uten fall.

Nei, jeg falt ikke. Men Ingrid falt, ligger hun til overfor lokalpressens utsendte.Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!