RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gledestårer i Grindbakken barnehage


Mandag visste ikke Morten Strandås (t.v.) og Morten Ramberg med datteren Dorthe at Grindbakken barnehage ville bli unntatt konkurranseutsetting. De jobbet fortsatt intens mot planene da bildet ble tatt. Foto: Vidar Bakken
Mandag visste ikke Morten Strandås (t.v.) og Morten Ramberg med datteren Dorthe at Grindbakken barnehage ville bli unntatt konkurranseutsetting. De jobbet fortsatt intens mot planene da bildet ble tatt. Foto: Vidar Bakken
Byrådet har bestemt at Grindbakken barnehage ikke skal konkurranseutsettes, mens Rønningen barnehage sammen med flere andre kan bli solgt i stedet.

VESTRE AKER: – Vi er naturligvis glade og lettet, men samtidig har ansatte og foreldre gått gjennom en hensynsløst unødvendig prosess, sier leder av samarbeidsutvalget ved Grindbakken barnehage, Morten Ramberg.

Champagnebrus

DittOslo gjorde mandag et lengre intervju hvor Ramberg og foreldrerepresentant Morten Strandås kom med sterke begrunnelser for hvorfor barnehagen ikke skulle konkurranseutsettes. Intervjuet gikk ut da beskjeden kom onsdag formiddag, at Grindbakken skulle unntas konkurranseutsetting.

– De ansatte har i lang tid vært kjempefortvilet over å leve under trusselen i flere måneder. I dag er det gledestårer i stedet og champagnebrus i barnehagen. Nå håper vi at vi likevel får beholde alle ansatte som har vært på vei vekk på grunn av den meldte konkurranseutsettingen, sier Strandås.

Les også: Anniken Hauglie hørte ikke på foreldrene

– Uryddig

I en pressemelding fra byrådet står det: Konkurransen om drift av barnehagene Rønningen og Grindbakken er avvist etter en grundig gjennomgang av de innkomne tilbud. Av disse to barnehagene vil Rønningen kunne bli vurdert inn i den forestående prosessen med salg av ti Oslo-barnehager.

– Vi oppfatter det slik at vi vet ikke hva som er den egentlige grunnen bak vedtaket. Hele prosessen er, og har vært, uryddig. Selv om Grindbakken med et nødskrik slapp unna, så støtter vi med samme grunnlag som tidligere de andre barnehagenes kamp mot en prosess som til de grader rammer ansatte og dernest barna i disse barnehagene. Byrådet går altså videre med planene om konkurranseutsetting av barnehager og salg av barnehager hvor det ikke har kommet anbud, sier Ramberg.

Les også: Bekymret for de ansatte

Vurderer salg

– Etter gjennomgang av de innkommende tilbudene på konkurranseutsetting av barnehager i Oslo går vi nå videre med forhandlinger om tre av barnehagene: Bjørnåsen, Ospa og Frydenlund, sier byråd for kunnskap og utdanning Anniken Hauglie i pressemeldingen.

Se video: Demonstrerer mot konkurranseutsetting

Sammen med Rønningen barnehage skal Smedbakken og Asperud vurderes for salg, i stedet for konkurranseutsetting, ifølge pressemeldingen.

– Vi står fast ved at ingen barnehager skal konkurranseutsettes eller selges med de betingelser som er lagt til grunn fra byrådets side. Dette har vært en svært dårlig sak fra starten av og det tro jeg det politiske miljøet har forstått. Hva er grunnen til å fortsette denne prosessen? Etter den siste runden er det all grunn til å sette seg ned å se på hele grunnlaget for konkurranseutsetting på nytt, sier Strandås.

Les også: Barnehageforbundet "jukser" med brukerundersøkelse

Pølsefest!

Det blir uansett en liten feiring rundt vedtaket for Grindbakken barnehage.

– Det skal gå blomster til de ansatte, og alle som har jobbet med denne saken blir invitert på pølsefest, sier Strandås.

Les mer om konkurranseutsetting:

Barnehageforeldrene tapte i bystyret

Nå flykter de ansatte fra barnehagene

Foreldrekrav møter motbør hos byråden

Privatisering betyr forverring i alle barnehager

Fakkeltog mot konkurranseutsettingen

Nå lytter byråd Hauglie til barnehageforeldrene

"Hei Fabian Stang, jeg er så frustert"

– Kommunen har ignorert oss

– De minste blir straffet fordi fagutdannet personale er dyrt

– Ikke selg barnehagen!

Fortvilelse på Lucia-festen i Rønningen barnehage

– Uakseptabelt sjansespill med våre barns ve og vel

Urolig over at barnebydel blir forsøkskanin

Barnehager i Oslo: Se stor oversikt

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere