*Nettavisen* Nyheter.

Gledet seg over sprintkompisene

Anders Gløersen var en komet i sporet forrige sesong. Tirsdag måtte han nøye seg med å se VM-sprinten fra TV-stolen.

Sykdom ødela VM-sjansen for Anders Gløersen, men tirsdag kunne i alle fall Rustad-løperen glede seg over sine sprintkamerater.

TSJEKKIA/RUSTAD: Fra treningsoppholdet på Beitostølen fikk Anders se Ola Vigen Hattestad og Johan Kjølstad sikre norsk dobbeltseier i tsjekkiske Liberec.

Dette var helt strålende. Det er små marginer i sprint, så jeg er imponert over Ola som klarte å være så suveren med alt presset han har hatt på seg, sier Anders.

Tung sesong

Selv hadde selvsagt Rustad-gutten sett at det var ham selv som hadde kapret en av pallplassene i VM-sprinten. Dessverre ødela sykdom hele sesongen for Anders, som i fjor slo gjennom med to seirer i verdenscupen.

Før det første skirennet hadde jeg selvsagt mål om å kjempe om medalje i VM, men så ble jeg syk. Fra midten av november og frem til julaften fikk jeg ikke trent ordentlig.

I fjor gikk det meste på skinner, og jeg hadde gledet meg til skøytesprinten i VM. Det er klart det er kjedeligere å se på renn enn å gå selv, sier Anders.

Håper på OL

Likevel har Rustad-løperen et lite håp om at han i alle fall kan avslutte sesongen på brukbart vis.

Det er ett sprintrenn igjen. Der håper jeg å gjøre det godt, slik at jeg i alle fall kan få en liten psykisk opptur.

Neste sesong håper han å være helt tilbake i slag igjen. Og da er det OL...

Jeg har følt meg mye sterkere i skøytesprint enn i klassisksprint, slik det er i OL. Likevel har jeg ikke gitt opp å komme dit, smiler Anders Gløersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.