*Nettavisen* Nyheter.

Glem Grandiosa!

Nettopp flyttet hjemmefra for første gang? Eckbokokkene Johnny Wu (19) og Calvin Huynh (19) forklarer hvordan du kan lage god og sunn mat både lettvint og billig.

Ris: - Det er en myte at det er dyrt og tar lang tid å lage sunn og god mat. Grunnen til at så mange studenter spiser ferdigmat, er at de er late og lite kreative, tror de to unge kokkelærlingene på Eckbo, Johnny Wu (19) og Calvin Huynh (19).
Kameratene er svært bevisste på å spise sunt, selv om de innrømmer at de også unner seg en Grandiosa i blant.
- Men jeg spiser aldri en middag uten salat ved siden av, forteller Johnny.
- Jeg har fisk til middag hver tirsdag og torsdag, sier Calvin.

- Øvelse gjør mester!

Kokkelærlingene tror ikke man må være noe naturtalent for å være en god kokk.
- Øvelse gjør mester! Alle kan lage god mat - det gjelder bare å være litt fantasifull.
- Hva bør man alltid ha i skapet?
- Grønnsaker, mener Calvin.
- Sitroner og løk. Jeg bruker mye sitron - det spriter opp rettene, sier Johnny.
Alle som har levd på studielån vet hvor tøft det kan være når saldoen viser 200 kroner - og det er en uke til neste utbetaling fra Lånekassen.
- Hvorfor ikke lage en pytt-i-panne, da? Det er alltid en klassiker. Tøm skap og kjøleskap, kutt alt opp og fres det i en panne, er Johnnys råd.

Hett tips for single karer

Veien til en manns hjerte går som kjent gjennom magen. Men går det egentlig an å smelte et kvinnehjerte ved hjelp av et fortryllende måltid?
- Skal man imponere en jente, betyr det egentlig ingenting hva man lager til middag. Det eneste som teller er en god dessert, mener Calvin.
- Hvilken dessert fungerer best?
- Sjokoladefondant! bryter de ut i kor.
- Snakker dere av erfaring?
- Ja. En jente jeg datet var så glad i sjokoladefondanten min at hun spurte om oppskriften før hun gikk fra meg, humrer Calvin.
- Fikk hun den da?
- Aldri i livet!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.