Glem Stressless - dette er speedstolen

Når både lyden, bildet og baken forteller at du faktisk sitter i en sportsbil rasende bortover i 200 kilometer i timen blir det rett og slett ikke bedre.

Når både lyden, bildet og baken forteller at du faktisk sitter i en sportsbil rasende bortover i 200 kilometer i timen blir det rett og slett ikke bedre.

Liker du bilspill? Disponerer du eget rom og en velfylt bankkonto? I så tilfelle er dette stolen for deg.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

SPILLVERKET.NO: Jeg har alltid ment at et pedal- og rattsett er obligatorisk for alle som liker bilspill, i hvert fall for de som tar det hele litt mer seriøst enn alle andre.

Jeg skal dog innrømme at selv ikke jeg, redaksjonens selvutnevnte bilgærning, umiddelbart tente på ideen med en egen stol ene og alene dedikert til bilspill. En plass må liksom grensa gå. Vel, det var før jeg fikk prøve Playseat WRC.

Jeg skal glatt innrømme at det er nokså harry, ganske nerdete og særdeles upraktisk. Men det gjør faktisk opplevelsen foran TV-en skummelt fornøyelig.

Les også vår test av Logitecg G27

Full gass for gledestårer

Stolen det er snakk om er altså Playseat, attpåtil i den såkalte WRC-utførelsen. Den er faktisk både er komfortabel og ergonomisk. Og heldigvis tjener også stolen sitt formål svært godt, nemlig å skape illusjonen av å kjøre på ordentlig.

Kombinasjonen av god lyd, en stor TV, Logitech G27, Playseat og glimrende Need for Speed: Shift ga undertegnede rett og slett gledestårer.

Det er intet mindre enn en verden av forskjell fra det å kjøre racerbil i en kjedelig kontorstol til det å sitte støpt fast i Playseat. Jeg tør påstå at det ikke blir bedre med mindre du faktisk tar turen ut i den virkelige verden.

Les også vår anmeldelse av Need for Speed: Shift

Wife Acceptance Factor = 0

Et par minuser må riktig nok noteres: Stolen tar mye plass, og attpåtil er den relativt tung. Stolen kan riktignok pakkes sammen til en viss grad, men det blir feil å si at den enkelt kan flyttes rundt.

Dette, i kombinasjon med at WAF (Wife Acceptance Factor) er på bunnivå, gjør at stolen blir for de som kan avse et eget rom.

Har du derimot mulighet og lyst til å lage deg en egen bilkrok, bør du gjøre det. For etter du har prøvd favorittbilspillet ditt med Playseat blir alt annet direkte kjedelig.

Gir bilspill en ny dimensjon

Joda, Playseat har sine ulemper. Inviterer du noen på første date hjem til deg, og Playseat er det første man møter i stua, kan jeg forsikre om at kvelden ender der og da.

Ei heller er stolen spesielt praktisk. Selv om den riktignok ikke er så stor, blir det litt som et piano; man bærer det inn, skrur det sammen og flytter det aldri igjen.

At prisen for øvrig også kan sammenlignes med det samme pianoet er også et hakk i plata.

WRC-stolen undertegnede har testet ligger på en plass mellom svimlende fire og fem tusen. Når det er sagt, må det også sies at det finnes langt rimeligere varianter av Playseat enn den vi har fått tilsendt.

Sine ulemper til tross, er jeg fortsatt ikke i tvil om at Playseat er et godt produkt. Stolen er god å sitte i, passer til både liten og stor, og ikke minst, åpner en ny dimensjon av dybde for bilspill.

Når både lyden, bildet og baken forteller at du faktisk sitter i en sportsbil rasende bortover i 200 kilometer i timen blir det rett og slett ikke bedre.

Finn prisen på dette produktet i Prisguide.no

Les hele testen av Playseat WRC på Spillverket.no

Les også disse saken på Spillverket.no

Her er august-spillene

Sniktitt: Need for Speed: Hot Pursuit

Trailer: Need for Speed: Hot Pursuit

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.