*Nettavisen* Nyheter.

Glissent under kulturhusdugnad

Et tredvetalls mennesker, arrangøren inkludert, møtte frem for å diskutere kulturhus i Groruddalen.

nordtvet: Kanskje var det finværet som ble for fristende, eller temaet som ikke fenget. Akers Avis og Foreningen Kunnskap og Kultur vil vite hva folk tenker om kulturhus. Trenger vi det? Hvor stort er behovet? Og hva skal vi fylle det med? Ikke minst, hvor skal det ligge? Av de få fremmøtte var et knippe politikere.
Kjell Grønnevik fra Pensjonistpartitet er blant tvilerne i saken, men troppet opp for å bidra med ideer.
Det fins mange grendehus og eldresentra som kan benyttes. Behovet er nok der, men i hvilken grad vet jeg ikke, sier han.

Brainstorming

Idedugnaden var lagt opp som en "brainstorming", hvor deltakerne jobbet i grupper. Man lot seg inspirere av bilder fra praktbygg fra hele verden. På plakater var det satt opp stikkord å jobbe etter. Denne måten å jobbe på er etter modell av Leif-Runar Forsth og Bodil Nordvik, som har utgitt en rekke bøker i kreativ tenkning. Nordvik er utålmodig etter et nytt bygg, helst et operahus i Huken. Kanskje på tide med en protestmarsj mot regjeringsbygget, foreslo damen som har sterke meninger.
Vi kan ikke vente lenger. Nå må kulturhuset opp og stå, mens vi er i live, sa hun.

Styrte strengt

Drodlingen ble styrt etter nøye instrukser fra Nordvik og Forsth. Å snakke høyt var forbudt. Høyrepolitiker Carl Fredrik Thoresen fant det uheldig at man krevde påmelding i forkant.
Det virket nok avskrekkende.
Jeg ønsker ikke å uttale meg til media, sa Forsth.
Leder av plankontoret i Groruddalen, Petter Daae Slipher, sa at det 19. mai blir et møte hvor utøverne av kultur tilkjennegir behovet for kulturhus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.