*Nettavisen* Nyheter.

Globus under hammeren

Høyenhall skoles musikkorps hilste våren velkommen med loppemarked og auksjon i helgen.

HØYENHALL: Det er et sikkert og koselig vårtegn når korps og andre frivillige i vårt distrikt steller i stand til loppemarked. Årets første lokale loppemarked var på Høyenhall, og lørdag var besøket på skolen enormt. Men det var heller ikke enkelt å finne parkering ved skolen søndag ettermiddag.

Mange ville se

De peneste - og om mulig sjeldneste - loppene var plukket ut til auksjonen. Hele auksjonslokalet var fylt opp med folk, og de sist ankomne måtte pent stå. De fleste viste seg å være nysgjerrige på hvem i all verden som ville anskaffe seg gamle et gammelt filmapparat, eller en regnemaskin, melsekktralle, symaskin eller syskrin. For å nevne noen av raritetene.
Dette er en fin-fin globus. Utropsprisen er hundre kroner. Hører jeg noe mer? spør den drevne auksjonariusen Einar Graven. Budene kommer, men knallhøyt går det ikke. De følger ikke Gravens oppfordring om å gi litt ekstra når formålet tross alt er så flott som et lokalt skolekorps.
200? Da hørte jeg 300 kroner. Første ... andre ... og tredje gang! roper auksjonarius.
Jo da, det er et greit kjøp, sier Egon Eckermann som fikk tilslaget på globusen.
Om folk ikke er villige til å grave altfor dypt i lommeboka klarer i hvert fall utroperen å skape skikkelig stemning i salen. Einar Graven skritter ut blant publikum for å få opp prisen på en kassegitar med etui, og til slutt er det en mann som må ut med 300 kroner for herligheten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag