RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gnistrende følelse av festival

Stekende sol, til tider fantastiske konsertopplevelser, damer i lange do-køer, smilende ansikter og hese stemmer. Helgens Norwegian Wood var tidenes mest vellykkede!

Frognerbadet:Meteorologene raslet litt med sablene noen dager før festivalstart og truet med regn, men værgudene valgte i år en ny vri, nemlig å være på festivalarrangørenes side.

Kombinert med en variert og god line-up på scenen fem dager og kvelder til ende, var resultatet rundt 33.000 fornøyde festivaldeltakere innenfor Frognerbadets porter.

Problemfritt

Festivalsjef med ansvar for arenaen, Sten Randers Fredriksen, er naturligvis strålende fornøyd med festivalen, som gikk av stabelen helt uten problemer. Når vi prater med ham mandag morgen, er det stadig en opplagt festivalsjef vi har med å gjøre.
Vi får jo energi av at ting går så bra! sier han og forteller at når 33.000 mennesker samles på et lukket område til festival, er sikkerheten svært viktig.
Alt har gått veldig greit. Festivalsykehus vårt for eksempel, som er godt utstyrt med hjertestarter og tilgang til lege, var mest opptatt med gnagsår og plaster til ansatte og frivillige, forteller han.

Festivalsjefen forteller at forholdet til naboene er viktig. Han ønsker at festivalen skal være til så lite bryderi som mulig i området. Derfor har festivalen en egen patrulje med ungdommer som rydder i området hver kveld.

Selve Frognerbadet er naturligvis også viktig å holde ryddig.
Badebestyreren sier at det er mer ryddig her etter oss enn etter en vanlig badedag i Frognerbadet, sier Fredriksen fornøyd.

Stor stemning

Lokalavisens utsendte satset sterkest aller siste dag på festivalen. Ikke overraskende kanskje, ettersom søndag var den dagen som ble først utsolgt.

Artister som Mew, Kent, Maria Mena og Minor Majority klarte sammen med en rekke andre å skape tidvis kjempestemning.
Jeg vil si at overraskelsen var Mew og vokalistens stemme. Han hadde en utrolig spennvidde, og det var like bra som på plate! sier en av de 8.000 som nøt søndagen på Frognerbadet, Ole Henrik Lidi.

Mew og Minor Majority var den største opplevelsen for meg, men for stemningens skyld var det jo Kent som skapte mest liv, sier en fornøyd festivalgjenger til Lokalavisen.

Litt sultne

Er det én eneste ting festivaldeltakerne kunne sette fingeren på, var det hva man skulle gjøre når sulten meldte seg. Man har jo ikke lyst til å snike seg av gårde fra sin flotte plass foran scenen og bort til pizza- eller pølseboden mens favorittartisten spiller.

Når man da prøvde å få kjøpt seg litt mat mellom konsertene, måtte man sette av goood tid. Vi telte på et tilfeldig tidspunkt hele 165 mennesker fordelt på to køer til pizzaboden til Peppe's!

Festivalsjef med ansvar for arenaen, Sten Randers Fredriksen, innrømmer at matbehovet var litt undervurdert.
Det var mye større trøkk på de en del av matproduktene enn vi hadde regnet med, og noen ganger var det lange køer. Når 8.000 mennesker reiser seg opp for å spise, er det vanskelig å dimensjonere tilbudet. Sånt må ta litt tid. Det er ingen ideell situasjon. Vi skulle gjerne la publikum få maten i hånden med én gang, sier Fredriksen.

Han lover imidlertid dem som muligens ble litt frustrert over tiden som gikk med på å skaffe seg mat under festivalen, at dette er noe de skal se nærmere på!Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere