*Nettavisen* Nyheter.

God helse i sporet

Det var et svært hyggelig håndslag som ble gitt til Rustad IL denne uken, da Sparebankstiftelsen DnB Nor kunngjorde sin gave til lagets langrennsanlegg. En halv million kroner får laget til å lyse opp en trase på fem kilometer. Dette er som å vinne i lotto, sa en strålende fornøyd leder i Rustad IL langrenn, Barbro Tomter Dalen til Nordstrands Blad under tildelingen mandag.

Men det er ikke flaks som ligger bak det Tomter Dalen og hennes gjeng har fått til i området ved Skullerudstua. Riktignok er værgudene lunefulle, men når været samarbeider er det 10.000 mennesker som ukentlig bruker området ved Skullerudstua. Naturen ligger der som den alltid har gjort, men forholdene for langrenn er ekstra gode fordi det er noen som legger til rette for det. Det er bare Holmenkollen som kan sammenlignes i Oslo når det gjelder vinterutfart i et så stort omfang, Det er ikke uten grunn at området ved Skullerudstua i 1999 ble kåret til Norges flotteste friluftsområde.

Det er mye folkehelse i langrenn, og det er her som ellers behov for anlegg som gjør at en har gode treningsforhold. Produksjon av snø har dessverre blitt en nødvendighet med de snøfattige vintrene som vi har hatt, og selv når det er snø naturlig trenger langrennsfolket tilrettelegging. Tråkkemaskiner og lysløyper er to stikkord her, og det er lys som kan realiseres gjennom de 500.000 kronene. Pengene skal nemlig gå til lysstolper som skal lyse opp en trasé på fem kilometer ved Skullerudstua.

I kombinasjon med tippemidler er håpet at anlegget skal være fullført til vinteren 2010-2011. Det eneste som kan stikke kjepper i hjulene for planene er markagrensen, dersom det kjøres en så restritiv linje at skispor og lyspunkter ikke kan legges innenfor verneområdet. Det ville etter vår mening være svært urimelig, da det etter anleggperioden handler om at folk kommer seg ut i naturen samtidig som de holder helsa ved like.

Så på vegne av alle som bare den siste uka har funnet frem skiene igjen, håper vi Barbro Tomter Dahlen og hennes kolleger i Rustad IL får gjennomført sine planer om å lage enda bedre forhold for langrennsfolket ved Skullerudstua.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.