RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trenger du en forretningsmobil, så glem denne
Trenger du en forretningsmobil, så glem denne Foto: Foto: Silje Gomnæs

God og enkel for under 500-lappen

Skal du bare ringe og sende SMS, behøver du ikke se lenger enn til Nokia 2220 Slide for å få en god telefon.

AMOBIL.NO: Er du på jakt etter en billig telefon, gjelder det å være forsiktig. Kvaliteten er nemlig veldig varierende på så billige telefoner, og har du uflaks, kan du ende opp med en modell du knapt kan ringe med.

Test: Meningsløs og elendig

Heldigvis er skyvetelefonen Nokia 2220 Slide et av unntakene som bekrefter "regelen". Her får du nemlig mer for pengene enn hos mange andre 500-kronersmodeller.

Finn prisen på dette produktet i Prisguide.no

Solid

For det første er 2220 Slide godt skrudd sammen. Det er ikke slark å spore i leddet mellom de to delene. Telefonen har også gode og responsive taster for deg som liker å skrive mye SMS.

Menyene er lettfattelige, men det byr på problemer å bruke telefonen ute i solen. Da ser du nemlig så godt som ingenting av det som foregår på skjermen.

Test: Samsung Omnia Lite - Lettprodukter holder ikke alltid mål

Ikke for forretninger

Trenger du ny forretningsmobil, er nok ikke 2220 Slide så mye å vurdere. Men vil du bare lese e-post og surfe litt innimellom, duger telefonen faktisk bra til dette. E-posten er enkel å sette opp, og Opera Mini-nettleseren gjør surfing til en oversiktlig opplevelse.

Men ikke forvent høye surfehastigheter, siden telefonen ikke har kjappere internetteknologi enn Edge.

Den har heller ikke teknologier for lokal kommunikasjon: Ikke Bluetooth, ikke infrarød og ikke USB. Den eneste måten du kan overføre filer til og fra telefonen, er altså via MMS eller e-post.

Vi skulle gjerne sett at det i det minste var én måte å overføre filer lokalt på.

God lyd

Er du prateglad, vil nok 2220 Slide klare biffen. Lyden ved samtale er nemlig like god som hos langt dyrere mobiler. Nokia-en viser med all tydelig at forholdet mellom pris og kvaliteten på basisfunksjonene ikke er proporsjonalt

Å bruke 2220 Slide som musikktelefon, kan du glemme med en gang, av flere grunner: Telefonens internminne er på 32 MB. Det betyr at du får plass til toppen seks sanger av brukbar kvalitet. Det finnes heller ikke muligheter til å utvide minnet med minnekort.

Den tredje grunnen er at telefonen ser ut til å motsette seg mottak av musikkfiler via e-post - selv om det faktisk er plass. Derfor får du heller ikke overført en eneste sang til telefonen.

Den har imidlertid en brukbar radio, som lagrer alle tilgjengelige kanaler for automatisk.

Plugg inn hodesettet

Er du glad i radio, kan du få en riktig så god lydopplevelse ved å koble til et vanlig hodesett. T2220 Slide har nemlig en utgang for 3,5 millimeters lydplugg.

Du kan også ta bilder med 2220 Slide. De blir imidlertid av meget beskjeden kvalitet. Optikk er ikke en prioritert del av en såpass rimelig telefon, og kameraet på 0,3 megapikslers gir deg stort sett fryktelig uklare og blasse bilder.

Alternativene

Selv om det finnes mye grums i det nederste prissjiktet av mobilmarkedet, er ikke 2220 Slide alene om å være et godt alternativ. Samsung har for eksempel C3060, som har både gode taster og god batteritid.

En annen god telefon fra samme produsent er E1120.

Vil du ha en billig telefon du også kan bruke som musikkspiller, anbefaler vi den svakt aldrende Nokia 5130. Den har god lyd, men det er ikke de beste hodetelefonene som følger med.

Du bør altså investere i et bedre sett plugger eller hodetelefoner. Nokia har også et annet enkelt alternativ, nemlig 2720 Fold. Denne er god både på samtalelyd og SMS.

Les hele testen av Nokia 2220 Slide på Amobil.no

Les også disse sakene på Amobil.no

Denne mobilen overlevde 140 døgn i snøen

Se Symbian i ny drakt

N900 får ikke Meego

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere