*Nettavisen* Nyheter.

God på både business and pleasure

UNDERHOLDNING: Nokia E75 støtter Nokias N-Gage-plattform, som gir tilgang til en rekke spill som holder jevnt over bedre kvalitet enn vanlige mobilspill.

E75 har støtte for de mest aktuelle e-postteknologiene, og er i tillegg en skikkelig underholdningsmaskin.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nederste del av telefonen er plast.

Klikk på bildet for å forstørre.

"Å" må dele plass med "L" på tastaturet

Klikk på bildet for å forstørre.

3,5 mm minijack på toppen av telefonen.

Klikk på bildet for å forstørre.

E75 er god på både jobb og fritid, selv om nettleseren og batteriet ikke er i toppsjiktet.

AMOBIL.NO: Smarttelefoner med fullt tastatur og fokus på e-post er ikke akkurat mangelvare i dagens mobilmarked. E75 er en slik telefon, som derfor har funnet seg en riktig så tøff nisje å slåss i.

Den overbeviser på enkelte områder. Godt bygget er den også, med detaljer i metall.

God på det proffe

Vi liker at E75 har støtte for de mest aktuelle e-postteknologiene, inkludert Exchange. E-post er en av oppgavene telefonen er god på.

Vi liker også at telefonen har alle de nærmest selvsagte teknologiene. Super-3G gir deg god internetthastighet i mobilnettet, Wi-fi lar deg koble deg til trådløse nett, og GPS sørger for at du kan bruke telefonen til å finne frem.

Les også: Slik fungerer GPS

At det i tillegg er praktisk og enkelt å ta i bruk disse teknologiene er et pluss.

Og så skal vi ikke glemme at E75 er en god telefon å snakke i, med klar og god lyd i høyttaleren.

Les også: Dette bør mobilen din kunne

Komplett underholdning

Dette er selvsagt ting de fleste forretningstelefoner også har i fokus. Det som gjør at E75 skiller seg ut er at den også briljerer på underholdning. Lydtilkobling for 3,5 mm minijack gjør at den kan kobles til vanlige hodesett. Musikkavspilleren er utstyrt med et godt musikkbibliotek. FM-radio er på plass.

Men det mest spesielle er at telefonen støtter Nokias N-Gage-plattform, som gir deg tilgang til en rekke spill som holder jevnt over bedre kvalitet enn vanlige mobilspill.

Les også: Slik gjør du mobilen om til en spillmaskin

Alt er ikke rosenrødt

Helt i mål er Nokia imidlertid ikke. Nettleseren har etter hvert blitt grundig forbikjørt av konkurrentene, og fremstår nå som utdatert og tungvinn. Skjermen er heller ikke spesielt stor, så noen utpreget surfetelefon er E75 ikke.

I tillegg er vi ikke helt overbevist om at batteriet i E75 er kraftig nok. Bruker du e-post aktivt hele dagen, må du regne med å lade telefonen litt sjeldnere enn en gang om dagen.

Vårt testeksemplar har også en god del barnesykdommer. Dette trekker vi ikke for, men det kan være greit å ha i bakhodet om du kjøper en E75 nå som den er splitter ny.

Disse ankepunktene er ikke uvesentlige. På den annen side er det ikke ofte vi ser en så komplett forretningstelefon som også er en skikkelig underholdningsmaskin.

For deg som skal ha alt

E75 er derfor et godt valg for deg som skal ha alt i ett. Men det hjelper at du ikke kvier deg for å installere en annen nettleser og at du ikke bryr deg om å lade telefonen litt ofte.

Du bør heller ikke kvie deg for å bruke penger, for E75 koster fra 4200 kroner i skrivende stund.

Alternativene er mange. Vi liker fortsatt Nokia E71 svært godt siden den har fulltastatur og god batterilevetid. E71 koster rundt 600 kroner mindre enn E75. Det er også verdt å vurdere E75 opp mot HTC Touch Pro, som i tillegg har en stor og skarp trykkskjerm. Denne koster imidlertid omtrent 1200 kroner mer enn E75.

Les også:
Test av Nokia E71
Test av HTC Touch Pro

Men ingen av disse telefonene kan konkurrere med E75 om å være en komplett underholdningssentral. Er det dette du er ute etter bør du i så fall også være klar over ankepunktene våre før du handler.

Les hele testen av Nokia E75 på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.