RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

God påske! - fredag 18. mars

Det er nettopp på denne tiden av året alt begynner å skapes på nytt.

Vi ønsker hverandre God jul!, Godt nytt år!, God sommer! - og nå - GOD PÅSKE! Men hva legger vi egentlig i disse hilsenene? Er det bare tomme ord eller er det virkelig en bevisst og vennlig tanke som ligger bak?

Vi håper selvfølgelig at det er en hilsen med mening.

I disse dager sier vi God påske. Men hva er påske for oss?

Vi er helt sikre på at vi kan spørre en mengde mennesker og vi vil få forskjellige svar fra nær sagt alle. Enten det dreier seg om ferie, turer på fjellet, eller i byen, besøk i kirken eller synagogen, eller være sammen med familie og venner i hyggelige omgivelser.

Uten at vi trenger å gå nærmere inn på ordet påske og dets betydning i religiøs forstand, ligger det mye symbolikk her.

Det er snakk om gjenskapelse og et nytt liv. For det er nettopp på denne tiden av året alt begynner å skapes på nytt. Mange av de som er hjemme i påsken, begynner å sysle i hagen. Vi ser at det begynner å spire og gro. Hele naturen våkner til nytt liv. Den begynner liksom på nytt igjen.

Sola begynner å få litt varme i strålene sine, vi tiner opp vinterkalde kropper - og sjeler, og vi gleder oss til å begynne på en ny årstid.

Og hva med de symbolrike kyllingene som mange småbarn koser seg over. Ikke få barnehager som har hatt utklekking. De små nøstene skal vokse og utvikle seg.

Om vi lar ordet NATUREN være det vidtspennende begrep - alt gjenfødes, våkner til en ny vår. Det er nå ting skal begynne.

Og det er jo også dette som er budskapet i Bibelen. Kirkeåret begynner på nytt. Oppstandelsen, etter den tunge historien med korsfestelse, død og begravet, er en glede.

Hva hadde vel kirken vært uten det som skjedde disse dagene som vi markerer på slutten av vinteren? Den hadde ikke vært et samlingssted som inneholder så mye og som det er slik vekst i for mange.

Og her kan vi kanskje samle trådene i hilsenen GOD PÅSKE! Joda, vi ønsker hverandre en god tid fremover. Først og fremst akkurat fri- og helligdagene, men også med ønske om at gjenfødelsen av hele livssyklusen skal bli god. Vi håper at de vi ønsker God påske! virkelig får det godt uansett hva vi legger i påskebegrepet. For vi kan vel alle være enige om - uansett tro - at nettopp påsken og det som følger den, er noe vi håper skal bli bra.

Med dette sender vi dere alle den kjente hilsenen med alt som kan ligge i den:
GOD PÅSKE!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere