RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ensemblet: Skuespillerne mottok som seg hør og bør blomster for innsatsen.
Ensemblet: Skuespillerne mottok som seg hør og bør blomster for innsatsen.

God premiere

Skuespillerne på Lindeberg kunne smile etter sin første forestilling.

LINDEBERG: I februar etablerte Lindeberg Kulturens Venner en teatergruppe på Lindeberg. I hele vår jobbet de med en teaterforestilling på Jeriko skole, og på sommeravslutningen ble den spilt for foreldre og venner.

Samisk forestillingok

Forestillingen var "Solfest på Rastekaise", en forestilling basert på samisk mytologi. Vi møter Sire og hennes bestefar Garral og reinen Junnan. Sire bestemmer seg en kveld for å dra langt ut på vidda for å se åndene som hennes bestefar har fortalt henne om.

Da blir alt mye skumlere enn hun hadde tenkt seg på forhånd. På Rasekaise, det høyeste fi sameland, bor Hissi, og Siri får oppleve en spennende solfest som gir henne en lærepenge hun sent vil glemme.

Med hele veien

Dramapedagog Morten Bruun ledet undervisningen gjennom våren. Medlemmene i teatergruppa var med på arbeidet hele veien, både på scenen og med andre forberedelser. Alle i gruppa var med på å lage maskene som ble brukt og lese inn stemmene på lydopptak.

Dette skapte en fin opplevelse både for barna som var med, og de voksne som fikk se forestillingen. Både skuespillere og tilskuere krysser fingrene for at dette bare er starten for teatervirksomheten på Lindeberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere