RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

God stemning på grillkonsert


Klare for et nytt år: Studentparlamentet med Tuva Aune Wettland i spissen gjør seg klare for et nytt år, men først står fadderuken for tur.
Klare for et nytt år: Studentparlamentet med Tuva Aune Wettland i spissen gjør seg klare for et nytt år, men først står fadderuken for tur. Foto: Foto: Maria Ingolfsdatter Randahl
Torsdag arrangerte studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus grillkonsert for nye og gamle studenter. Bak grillen sto ingen ringere enn rektoratet ved skolen.

BISLETT: Et stort telt var satt opp på Pilestredet, de er godt i gang med fadderuken på høgskolen og nye og gamle studenter var klare for fest og moro.Vi møtte lederen for studentparlamentet Tuva Aune Wettland, og hørte om hennes tanker for det kommende året.

– Hvordan har studiestarten gått?

– Det har gått veldig bra, smiler Wettland.

– Studentparlamentet står bak dette arrangementet, så nå griller rektoratet ved skolen og senere blir det konsert, forteller hun.

Les også: Studiestart: Vil ikke jobbe på Legevakta!

Mange foreninger

Resten av fadderuken arrangeres av høgskolen, men snart skal studentparlamentet holde en foreningsdag på Pilestredet. De har allerede vært på Kjeller.

– Det er 30 til 40 foreninger som sto stand på Kjeller. Foreninger som studenter kan melde seg inn i, sier Wettland.

– Hva er studentparlamentets planer for det kommende året?

– Vi arbeider mye med ny strategi for skolen og et nytt kvalitetssikrigssystem. Nå sikter skolen mot å bli unvisersitet og den største oppgaven er egentlig å være mest mulig med i prosessen og forstå alt som skjer, sier Wettland.

Skeptisk til universitet

– Er dere positive til at høgskolen skal bli til et universitet?

– Studentparlamentet er opprinnelig i mot forslaget, vi synes det er for tidlig. Vi har jo nettopp slått sammen høgskolen i Akershus og Oslo.

Wettland sier videre at uansett hva studentparlamentet mener kommer det til å skje.

– Det skjer uansett, så vi må være på banen og sørge for at det i alle fall skjer på våre premissser. Det er veldig viktig at studentparlamentet er med i dialogen, forteller hun.

Les også: Denne skolen kan miste høyskole-status

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere