Gå til sidens hovedinnhold

Godbiter i kø

Lyst på en kiste fra 1700-tallet eller en tine fra 1865? Dette kan du kanskje finne på Nordberg menighets loppemarked, i helgen.

Tekst: Elin Toft

NORDBERG: Loppemarkedet til Nordberg menighet er først og fremst kjent for sine gamle, vakre ting. Men også for ryddige og ordentlige avdelinger.

Hvert år selges eller auksjoneres mange fine, gamle malerier, gammelt og vakkert steintøy, og norske tregjenstander som må kalles klenodier. Mange spennende og sjeldne ting, forteller auksjonarius Kåre Eikseth.

Loppemarkedet åpner dørene fredag klokken 17.00, og auksjonen starter lørdag 14.00.

Mange kupp

Kåre Eikseth har vært med fra den første spede starten for 27 år siden, og har sett menighetens loppemarked vokse seg til et av Oslos største og mest velrenommerte. Siden det ofte kommer inn flotte, gamle gjenstander til dette loppemarkedet, er profesjonelle oppkjøpere alltid er på plass.

Det er helt greit. Oppkjøperne gir spenning til auksjonen. Enkelte gjenstander kan gå for flere tusen kroner, mens andre går for en hundrelapp. Her kan mange gjøre et kupp, smiler Eikseth.

Men hvor kommer alle de flotte tingene fra?

Fra "alle og enhver". Jeg tror mange ønsker å gi et bidrag til det sosiale og kontaktskapende arbeidet som menigheten driver for barn, voksne og eldre. Loppemarkedet gir rundt 350.000 kroner, og menighetens virksomhet hadde ikke gått rundt uten dette viktige bidraget, sier Eikseth.

Et "stunt"

Den spreke pensjonisten vil gjerne reklamere for noen andre av loppemarkedets avdelinger også:

Vi kommer til å ha et stort utvalg i både gammelt og nytt, som kommoder, sofagrupper, stoler, senger, bord, bøker og LP-plater. Ellers har vi avdelinger for tekstil, klær, sport, glass- og steintøy, elektriske artikler og leker. Og selvfølgelig er arrangementet en sosial happening der hele "bygda" møtes til pruting, handel og kafé.

Loppemarkedet er et "stunt" som krever storinnsats i en knapp uke. Rundt 200 frivillige er i sving med innhenting av lopper, sortering, salg, kakebaking og organisering. Kjernen er en gjeng på 8-10 meget erfarne loppemarkedsarrangører som står på døgnet rundt denne uken, og som faktisk synes alt strevet er moro.

Visst er det sosialt og artig, ellers hadde jeg ikke orket. Jeg har alltid hatt stor interesse for å lete frem gamle ting, og det er fantastisk å se hva folk gir. Det er flott at ting blir gjenbrukt, og at pengene går til gode formål. Det er moro at noen med dårlig økonomi kan skaffe seg gode ting for en rimelig penge, og at noen med bedre økonomi kan bruke penger på auksjonen, sier Kåre Eikseth.

Reklame

Husker du disse to idiotene?