RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gode år på Bøler skole


Alle elevene Nordstrands Blad var i kontakt med hadde kun gode ord å si om rektoren sin, Anne-Lise Gjerde.
Alle elevene Nordstrands Blad var i kontakt med hadde kun gode ord å si om rektoren sin, Anne-Lise Gjerde.
Etter 18 år som rektor på Bøler skole gir Anne Lise Gjerde seg. - Dere har alle, hver på deres måte, made my day, gjennom 18 år, skrev Gjerde i sin takketale.

BØLER: Skolegården er fullsatt en fredags morgen. Ikke bare skal alle ta farvel med hverandre før en lang sommerferie, men de skal også si ha det til en som har betydd mye for skolen, nemlig rektor Anne-Lise.

Dessverre har hun fått en solid forkjølelse, stemmen hennes er borte.

- Ja, det er kanskje skjebnens ironi og noe symbolsk, at jeg mister stemmen på et tidspunkt jeg aller helst skulle hatt den! Jeg får kanskje tolke det som om høyere makter mener jeg har sagt nok, kanskje til og med for mye til tider, her på Bøler! Så nå blir "takk for meg talen" skriftliggjort i stedet, skriver rektor i sin takketale.

Kulturelle innslag

Publikum sitter musestille og følger med når 1. klasse synger, spiller trommer og danser. Etterpå er det elevene fra andre og sjette klasse som skal til pers. Med glidende bevegelser fremfører de Tai Chi, en kampsport, som de har øvd på i flere måneder.

- Bøler er den eneste skolen som har fått penger fra den kulturelle pengesekken hele fire ganger, sier kulturleder Matias Iversen.

Dette skyldes at Bøler er eneste skole som har hatt "så varierte og spennende prosjekter at vi har fått midler fire år etter hverandre", mener rektor Gjerde.

- Det må sendes omfattende søknader hver gang man ønsker midler fra Den Kulturelle Skolesekken (DKS). Det betyr at vi får være piloter og ha en spesiell formidlingsrolle i storsamlingene til DKS, blant annet. Og at vi har satset på en kulturkontakt som holder trådene ved siden av selv å være utøvende musiker, forteller Gjerde.

God trivsel

Etter 18 år som rektor, 36 år i skolen, hvorav 30 i denne bydelen, har rektoren nå læringsmål, reisemål og sosiale mål.

- Jeg får mer tid til å være aktiv samfunnsborger, følge med og kanskje bidra i skoledebatten, gjøre ferdig en påbegynt utdanning som "coach", bruke flere av oslos fantastiske kulturtilbud og sist men ikke minst få bedre tid til å trene!

Hun er spesielt fornøyd med det gode omdømmet skolen har i nærmiljøet.

- Vi har utrolig flotte elever som tar ansvar for hverandre, et svært dyktig og ambisiøst personale som trives slik at de blir værende. Hun tror at byggingen av Bølerhallen og det at de har satset på elevenes mestring også gjennom kunst og kultur, har vært viktig for trivselen og derigjennom gitt bedre faglige resultater også.

Prisutdeling

Undervisningsinspektør Peder Gjedrem bryter inn etter at publikum har roet seg ned med Tai Chi.

- Da skal jeg kanskje få gjøre noe av det hyggeligste, nemlig å dele ut priser, sier han.

Prisene går til de elevene som har vært flinke og lest mye.

- Lesing er kanskje det viktigste, det vanskeligste og det mest urettferdige vi har her på skolen. Noen har vanskelig for det, mens andre har lettere for det, sier Gjedrem.

Flere elever fra barne-, mellom- og ungdomstrinnet spretter fram foran publikum når Gjedrem roper opp navnene deres.

- De som tror at lesing ikke hjelper, kan se på eksamensresultatene til 10 A, sier inspektøren, mens avgangselevene flyr mot ham.

Flink skole

Rektor Gjerde forteller at hun har jobbet hardt for skolens omdømme, og at hjertesakene hennes er at alle elever skal oppleve mestring.

- Og naturligvis den stadige kampen om å få ressurser til skolen, til de svakeste elevene og til rehabilitering av bygningene våre. Bølerhallen er en utrolig suksess for alle på Bøler.

Videre har hun fokusert på elevenes lese- og matematikk resultater, og tilsetting av dyktige lærere som ikke er redde for å dele sine suksesser med resten av kollegiet.

- Det skal være lov å være flink på Bøler skole!

Den avtroppende rektoren er stolt av de flotte samlingene deres, både ute og inne. Og hva får vel stemningen mer i taket, eller i himmelen denne dagen, enn en gjeng med oppgirede 15- og 16-åringer som får alle i publikum til å synge...

- Når du en gang kommer neste sommer skal vi atter være her...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere